American Spirit 2009 – Palangā

Pievienots: 19. augustā 2009 10:00 | Autors: Daina Siliņa | Komentāri: (0)

No 14. – 16.augustam Lietuvas kūrortpilsētā Palangā, kaimiņrepublikas amerikāņu auto klubs bija sarīkojis jau otro starptautisko auto salidojumu, kurš bija nesalīdzināmi lielāks par pirmo. Pasākuma organizācija notika līmenī.




 

Pasākums tika atklāts jau piektdien – nometnes vieta bija kādus 10km no Palangas – Šventoji (Sventāja) ciemā. Pirmā ekipāža ieradās no Latvijas – Voyager kluba pārstāvji. Pēc neilga brīža nometnes laukumā ielidoja „Ford Expedition” ar Igaunijas pārstāvi un vēl pēc brītiņa bija klāt arī Baltkrievijas pārstāvis – un pasākumu varēja uzskatīt par atklātu. Vakara gaitā piepulcējās vēl daudzi dalībnieki un līdz rītam laukums ar mašīnām jau bija gandrīz aizpildīts.

Sestdienas rītā, salidojuma dalībnieki, no nometnes vietas devās uz Palangu, kur blakus „Statoil” benzīna uzpildes stacijai notika pasākuma dalībnieku reģistrācija. Ap pulksten 13.00 ieradās pāris policijas ekipāžas, un sarkano bākuguņu pavadībā, visa garā kolonna devās parādes braucienā. Parāde virzījās pa Palangas galveno ielu, tad nogriezās pa slaveno gājēju ielu, kas ved uz jūru. Šķērsielā pie pašām kāpām visas mašīnas tika skaisti izkārtotas zālienā – izstādei. Turpmākās četras stundas visus auto varēja aplūkot Palangas iedzīvotāji un viesi. Jāpiebilst, ka pateicoties saulainajai dienai – cilvēku bija ļoti, ļoti daudz un interese bija milzīga. Tajā pat laikā starptautiska žūrija vērtēja mašīnas dažādām nominācijām. Viscienīgākais eksemplārs bija 1923.gada ražojuma Ford– un lai arī uz reģistrāciju to atveda uz platformas – visu pārējo ceļu, brauca pats.

Latviju kopumā pārstāvēja 5 mašīnas no Amerikāņu auto kluba, 2 mašīnas no Voyager kluba un vēl 3 Amerikas auto mīļotāju mašīnas.

Ap pulksten 18:00 atkal klāt bija policija un visas mašīnas veikli atkal tika sakārtotas kolonnā. Parādes brauciena turpinājumā visa auto kolonna, izbraucot no Palangas, izmeta līkumu caur Sventāja ciema centru un galā nonāca nometnes vietā.Tālākajā vakara gaitā tika būvētas teltis, ēsts, dzerts un līksmots cik nu kuram spēks un vēlme. Socializācija dažādās kombinācijās sita augstu vilni. Dejas turpinājās līdz četriem rītā, un tās neapturēja pat uznākušais lietus un lielais jūras vējš. Jāatzīmē, ka sestdienas vakarā un svētdien no rīta pret taloniņiem tika dalītas vakariņas un brokastis. Porcijas bija tik iespaidīgas, ka pilnībā apēst to spēja tikai paši lielākie un rūdītākie – mazākajiem, tas nebija pa spēkam.

Svētdienas rītā pēc brokastīm notika apbalvošanas ceremonija, pēc kuras visi ar skumjām un asarām atvadījās, lai tiktos kādā no nākamajiem Amerikas auto mīļotāju pasākumiem.




 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-