„Automechanika Frankfurt” nozīmīgākā autoindustrijas izstāde

Pievienots: 19. oktobrī 2016 08:31 | Autors: Kaspars Bergmanis, laikraksts „AutoInfo” | Komentāri: (0)

Reizi divos gados, septembrī, Frankfurtē notiek auto industrijai veltīta izstāde „Automechanika Frankfurt”. Kā apgalvo organizatori, šī ir bijusi pati lielākā izstāde „Automechanika” vēsturē, jo tajā piedalījās 4820 uzņēmumi no 76 valstīm, bet nedēļas laikā šo vērienīgo izstādi apmeklēja 136 000 interesentu no 170 valstīm.Izstāde ir segmentēta pa nozarēm — tas ļauj iestādes apmeklētājiem ērti atrast sev vēlamo preču vai pakalpojumu klāstu, piemēram, remonts un tehniskā apkope, elektronika, IT un menedžments, rezerves daļas un piederumi. Daudzi Latvijas auto servisu, veikalu un autocentru darbinieki dodas uz šo izstādi, lai dibinātu kontaktus un iegūtu noderīgu informāciju. Kā dalībnieki šajā vērienīgajā notikumā piedalījās arī Latvijas uzņēmumi: „Auto Kada”, „Latakko”, „AutoNams”, „HCT automative”. Bet šogad ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu turp devās arī automātisko transmisijas remonta rūpnīcas „RECRO” pārstāvji no Cēsīm un kravas auto daļu pārdevēji SIA „Auto Kada”.

Normunds Aspers, SIA „RECRO” komercdirektors: „2014. gadā apmeklējām Frankfurtes izstādi un sapratām, ka nākamajā izstādē mūsu uzņēmumam arī ir jāpiedalās, lai meklētu jaunus noieta tirgus, sadarbības partnerus un rezerves daļu piegādātājus. Atskatoties uz izstādē pavadīto laiku, secinām, ka dalība izstādē bija ļoti lietderīga. Esot tur uz vietas, pie mums nāca aprunāties vadošie transmisiju ražotāji, rezerves daļu un testēšanas iekārtu ražotāji. Nebijām pasīvi un arī paši gājām dibināt kontaktus ar mūs interesējošo firmu pārstāvjiem. Bija interesanta saruna ar kolēģiem no Irānas. Liela interese par „Recro” piedāvāto automātisko transmisijas rūpniecisko remontu bija izstādes apmeklētajiem no Spānijas, Francijas, Portugāles un Grieķijas un arābu valstīm. Pateicoties izstādei, ieguvām nopietnu sadarbības partneri no Vācijas, un ļoti liela remonta apjoma pasūtījums jau ir ceļā uz Cēsīm. Noteikti pēc diviem gadiem arī piedalīsimies, jo biznesa attīstībai „Automechanika Frankfurt” dod ļoti daudz”.

Ar LIAA atbalstu piedalīties Frankfurtes izstādē devās arī kravas automobiļu daļu tirdzniecības uzņēmums „Auto Kada”. Jau pirms diviem gadiem” AutoInfo” korespondents izstādē iepazinās ar tautiešiem, kuriem togad tā bija pirmā reize, pašiem ņemot dalību „Automechanika Frankfurt”.

Inese Akmentiņa, SIA „AutoKada” eksporta menedžere: „Pateicoties LIAA atbalstam, pēdējā gada laikā mūsu uzņēmums regulāri piedalās autoindustrijas izstādēs. Šogad ar firmas stendu esam piedalījušies izstādēs Stambulā, Dubaijā, bet Frankfurte ir pati lielākā. Lai gan „Auto Kada” pārstāv dažādus kravas auto rezerves daļu piegādātājus, izstādēs galvenais uzsvars tika likts uz SIA „Auto Kada” pašu ražotajām kravas stiprinājuma siksnām, kas ir būtisks jaunums uzņēmuma attīstības procesā. Katrā izstādē mēs iegūstam daudz labu kontaktu un arī potenciālus klientus gan no Āzijas, gan Eiropas. Šogad Frankfurtes izstāde izcēlās ar ļoti intensīvu darbu, mūsu stendu apmeklēja daudz interesentu, un šobrīd apstrādājam vairākus eksporta pasūtījumus, kurus ieguvām izstādes laikā, līdz ar to varu droši apgalvot, ka izstāde dod pozitīvu rezultātu. Arī nākamajā izstādē piedalīsimies, jo tā ir lieliska iespēja popularizēt savus jaunos produktus, iegūt papildu noieta tirgu un iepazīties ar jauniem piegādātājiem.”

Nākamā izstāde diemžēl būs pēc diviem gadiem — 2018. gadā —, un domāju, ka šo izstādi noteikti vajag apmeklēt ikvienam, kurš darbojas autoindustrijā. Ir vērts ielūkoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mājaslapā, lai iegūtu informāciju par atbalsta programmām un tādā veidā ar Eiropas fondu atbalstu startēt izstādēs un iekarot jaunus eksporta tirgus.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-