Ņujorkas autoizstāde 2015 - 1.daļa

Pievienots: 8. aprīlī 2015 08:06 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Ņujorkas autoizstāde strādās līdz 12.aprīlim, iepazīstinām ar svarīgākajiem jaunumiem.







Cadillac CT6.Cadillac uz Ņujorkas izstādi atvedis CT6 – 5,18 m garu un šajā gadījumā jāsaka „tikai“ 1,7 tonnas (konkurenti ir krietni smagāki) limuzīnu, kas tiks piedāvāts arī Eiropā un konkurēs ar Audi A8, BMW 7.sēriju un Mercedes S-klasi. Amerikāņa trumpji (daļējs uzskaitījums) - alumīnija virsbūve, pilnpiedziņa, aizmugurējo riteņu piestūrēšana un 360 grādu novērošanas sistēma ar ierakstīšanas iespēju. Motoru piedāvājumā 400 ZS Twinturbo V6 ar cilindru atslēgšanas funkciju, 3,6 litru atmosfēriskais un 2,0 litru benzīna turbo agregāts. Cena ne ASV, ne citur pagaidām nav zināma.





Chevrolet Malibu. Interesants arī tādēļ, ka izmanto kopēju platformu ar jauno Opel Insignia (starts 2016.gadā). Jaunais Malibu ir vieglāks un garāks par priekšteci un garantē vairāk vietas saviem pasažieriem. Dzinēju izvēlē 1,5 un 2,0 litru turbo agregāti ar 160 un 250 ZS jaudu, kā arī hibrīdiekārta ar 185 ZS kopējo jaudu. Hibrīdversijas īpatnība – siltums no atgāzēm caur īpašu siltummaini atgriežas, lai sildītu salonu. 





Chevrolet Spark. Chevrolet Eiropā pārstāv vairs tikai Corvette un Camaro, tādēļ mazauto Spark jaunā paaudze turpmāk dzirksteļos aiz okeāna, Indijā u.c. tirgos. Spark dala tehnisko bāzi ar Opel Karl, taču motortelpā atšķirībā no Karl 1,0 litru trīscilindru motora tam darbosies jaudīgāks 1,4 litru benzīna agregāts ar 99 ZS jaudu. Arī drošības sistēmu klāsts ir neparasti bagātīgs tik mazas klases auto: aklā leņķa un joslas uzturēšanas asistents, sistēma, kas brīdina par sadursmi ar priekšā braucošo transportlīdzekli.    





Ford Focus RS. Pasaules pirmizrādi kompaktais sportists nosvinēja Ženēvā, taču arī Ņujorkā tas stāv pirmajās rindās – vadība lēmusi, ka pirmoreiz modeļa vēsturē sūtīs to ASV tirgū. Jaunā modeļa tehniskajā bruņojumā Torque Vectoring un Launch Control, pilnpiedziņa (pirmoreiz) un 2,3 litru turbo benzīna motors, kas pazīstams no Ford Mustang. Eiropas dīleri jauno Ford Focus RS saņems 2016.gada sākumā, cena pagaidām nav zināma.





Honda Civic Concept. Civic desmitā paaudze pie ASV pircējiem dosies 2015.gada rudenī sedana, kupejas, hečbeka un vēlāk arī sportiskā Type R versijās. Jaunajam modelim ir garāka riteņu bāze, tas ir zemāks un platāks, bet zem pārsega  iepriekš izmantoto atmosfērisko motoru nomainīs 1,5 litru agregāts ar turbopūti. Honda Civic gaida arī Eiropa, taču konkrēti termiņi vēl nav atklāti.





Lincoln Continental. Ford meitasuzņēmums Lincoln savā modeļu piedāvājumā atkal ieviesis sedanu Continental, kas tur – tajā pusē, ir tas pats, kas pie mums Mercedes S-klase. Continental bija līdz 2002.gadam un no 2016.gada tas būs atkal. Jaunais modelis izceļas ar augstvērtīgu apdari un dāsnu pamata aprīkojumu, kurā ir matricu lukturi, 360 grādu apkārtējās zonas uzraudzības sistēma, automātiskās bremzēšanas sistēma ar gājēju atpazīšanas funkciju, adaptīvā piekare un stūres iekārta. Motortelpā iebūvēts trīslitru V6 benzīna turbo agregāts, taču tā tehniskos datus ražotājs pagaidām neatklāj.   





Lyons LM2 Streamliner. Viens no Ņujorkas autoizstādes pārsteidzošākajiem jaunumiem, kas līdzinās 60.gadu zinātniski-fantastiskajās filmās redzētajiem automobiļiem. To atvedusi Ņujorkas firma, ko vada Kevins Laions un kā vēsta norādes, 1700 ZS jaudīgais Biturbo-V8 var nodrošināt maksimālo ātrumu 470 km/h un paātrinājumu līdz simtam 2,2 sekundēs.






Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-