Mercedes parāda nākotnes kravinieku.

Pievienots: 24. septembrī 2014 07:39 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Hanoveres komerctransportlīdzekļu izstādē Mercedes-Benz izrāda konceptu Future Truck 2025, kas atspoguļo kompānijas skatījumu uz tuvākās nākotnes attīstību. Mercedes kravinieks aprīkots ar autopilotu un jau izmēģināts reālos apstākļos uz A14 maģistrāles netālu no Magdeburgas.



Mercedes kravu vilcējam ir pludlīniju formas kabīne un neparasts priekšējās daļas noformējums ar daudzskaitlīgām gaismas diodēm, kas maina krāsu atkarībā no tā, kādā režīmā automobilis pārvietojas – ja pie stūres ir šoferis, diodēm ir balta nokrāsa, bet, ja mašīnas vadību pārņēmusi elektronika, diodes izgaismojas zilā nokrāsā. Atpakaļskata spoguļu vietā Future Truck 2025 ir kameras, kas attēlu pārraida uz vertikāliem ekrāniem. Kabīnes grīda un priekšējais panelis izdarināti ar koku, radot mājīgu atmosfēru, bet vadītāja sēdekli var pagriezt un atlaist 45 grādu leņķī, ļaujot ieņemt relaksējošu pozu. Visa automobiļa elektronika, ieskaitot klimatkontroli, tiek pārvaldīta ar priekšējā panelī nostiprinātu planšeti, ko vajadzības gadījumā var izņemt.

Autopilota sistēma sastāv no radariem, kas kontrolē situāciju automobiļa priekšpusē (viens – līdz 250 metriem 18 grādu leņķī, otrs – 70 m un 120 grādi) un vilcēja sānos, kā arī stereo kameras, kas „redz” ceļu 100 metrus uz priekšu un apkārtējo vidi horizontālā (45 grādi) un vertikālā (27 grādi) plaknē. Kamera var atpazīt vienas vai divu joslu ceļus, stacionārus vai mobilus objektus, gājējus, kā arī nolasa informāciju no ceļa norādēm. Elektronika brīdina par objektiem aklajā zonā visa sastāva garumā tāpat kā par iespējamo sadursmi ar automobiļiem, dažādiem priekšmetiem (ceļa zīmes, apmales, māju sienas utt) vai objektiem, manevrējot sastāvu nelielā ātrumā. Tāpat elektroniskās sistēmas spēj sazināties ar citām mašīnām un infrastruktūras objektiem, savlaicīgi informējot vadītāju par ceļa situāciju un sarežģījumiem, kas notikuši plānotajā maršrutā.

Jau agrāk bija zināms, ka Mercedes strādā pie autopilota sistēmas arī vieglajiem automobiļiem un kā pirmais to saņems S-klases sedans.   

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-