Latviešiem nav vienaldzīgs SAAB liktenis !

Pievienots: 17. janvārī 2010 20:07 | Autors: Kaspars Bergmanis | Komentāri: (2)

„Saab” markas entuziasti savu iecīnīto automobiļu ražotājam šodien ir sasnieguši zināmu kulmināciju, jo vairāk nekā 40 vietās visā pasaulē notiek „Saab” atbalsta brauciens. Nepilns simts „Saab”, kuri devās cauri Rīgai noteikti manīja daudzi rīdzinieki un galvaspilsētas viesi. Diemžēl retu, antīku „Saab” bija ļoti maz, jo šo spēkratu īpašnieki savus mīluļus ieziemo, jo sāls, kuru kaisa uz sasalušajām ielām nenāk par labu auto virsbūvei.

Neskatoties uz auksto laiku, šorīt pie lidostas „Rīga” pasta ēkas, stāvlaukumā sāka pulcēties simtiem „SAVE SAAB” pasākuma dalībnieku, kuri bija ieradušies ar dažādu modeļu „Saab” spēkratiem. Tā kā „Saab” īpašnieki parasti ir indivīdi, kuri pārstāv raksturā nosvērtus un miermīlīgus cilvēkus, tad arī pats brauciens neradīja nekādus satiksmes traucējumus, avārijas vai varas pārstāvju nepieciešamību. Kolonna, kura sākumā sastāvēja no 83 automobiļiem brauca caur Rīgas centram gar Zviedrijas, bet pēc tam gar ASV vēstniecībām. Automašīnu logos bija plakāti, karogi ar uzrakstiem- „SAVE SAAB”, „GLĀBIET SĀBU!”.

Pirmais apstāšanās punkts „SAVE SAAB” kolonai notika pie Rīgas Motoru muzeja. Jāpiezīmē, ka automobiļu bija tik daudz, ka ne visiem pietika vietas lai noparkotu savu Sabīni muzeja auto stāvvietā. Ikvienam pasākuma dalībniekam bija iespēja parakstīties zem petīcijas par atbalstu un piereģistrēties dalībnieku sarakstā. Kopumā pie motormuzeja bija pulcējušies 95 „Saab” automobiļu. „SAVE SAAB” atbalsta brauciena nobeigums bija  Siguldā pie tirdzniecības centra "Raibais suns".

 

Kā Autonews.lv korespondentam stāstīja mārketinga speciālists Mārtiņš Etkins, kurš sevi pieskaita pie „Saab” markas cienītājiem-„ Šis pasākums, kas šodien notiek gan Latvijā, gan arī visā pasaulē, sākot no Austrālijas un Taivānas, beidzot ar Eiropu un Ameriku, parāda jaunu komunikācijas veidu, kas pastāv pāri kādām nacionālām un ģeogrāfiskām robežām.

Vesela grupa cilvēku, kurus vieno īpaša attieksme pret „Saab” automašīnām, ir apvienojušies kopīgā, miermīlīgā akcijā, lai paustu savu atbalstu cilvēkiem, kas ir strādājuši un turpina darīt savu darbu, ražojot auto, kas mūs iepriecina.


Neviens no mums nav tik naivs, lai domātu, ka šī akcija būs galvenais arguments GM vadītāju lēmumā par „Saab” rūpnīcas nākotni, tajā pat laikā šī akcija var būt izšķirošais piliens, lai nosvērtu svaru kausus par labu „Saab” rūpnīcas pastāvēšanai nākotnē. Svarīgi, ka šī komunikācijas forma ir plašāka, nekā šodienas pasākums, jo jau vairāk nekā mēnesi ar http://www.saabsunited.com/starpniecību ir koordinētas dažādas atbalsta akcijas „Saab” rūpnīcas atbalstam”.






















Komentāri:

andrisem - 17. janvārī 2010 23:38

Pasākums tiešām bija izdevies, kā arī paldies autonews.lv par operatīvu darbu :) Laikam neguļ kā pārējie portāli brīvdienās.

Atvars - 17. janvārī 2010 23:46

Forši, ka pilsoņiem nav vienaldzīgs zīmola liktenis. Nesaktoties, ka ir ziema, sals, krīze un maz naudas- 100 SAAB mašīnas bija un savu pateica. Ja es šo pasākumu sākumā uztvēru ar zināmu skepsi, tad šobrīd esmu gandarīts, ka skepsei nebija pamata. Cilvēki, kuri brauc ar Sābiem nav nūģi...

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-