Jaunā Astra iemirdzas Jūrmalā

Pievienots: 11. janvārī 2010 19:13 | Autors: Agnis Krauja | Komentāri: (0)

Ceturtās paaudzes „Opel Astra” Latvijas prezentācija notika šā gada 11. Janvārī „Baltic Beach Hotel”, Jūrmalā. Jaunās Astras pievilcīgās līnijas piesaista ikvienu skatienu. Par to mums bija iespējams pārliecināties, apskatot jauno auto klātienē un skaistajā ziemas dienā veicot nelielu iepazīšanās braucienu no Jūrmalas līdz Engurei un atpakaļ.

Salīdzinot ar priekšgājējām, jaunā „Astra” ir pilnīgi cits auto, kas liecina, ka „Opel” ir pilnībā mainījis brenda konceptu. Pēc "Insignia" panākumiem varam spriest, ka "Opel" uzsācis pareizu ceļu, un jaunā "Astra", kas runā tajā pašā dizaina valodā, vēl vairāk stiprinās "Opel" jauno tēlu.

Ceturtās paaudzes „Astra” izceļas ne tikai ar jauna veida dizainu, bet arī jaunām tehnoloģijām un izcilu sniegumu uz ceļa. Tā piedāvā kompaktklases segmentam līdz šim neierastu komforta un drošības aprīkojumu. Uzlabota piekare, regulējami amortizatori, kompaktklasē vismodernākā priekšējo lukturu sistēma, ortopēdiski sēdekļi…tās patiešām ir jaunas vēsmas kompaktklasē!



Ar saviem dinamikas rādītājiem un inovatīvā aizmugurējā tilta efektivitāti (tajā izmantota uzlabota vērpstieņa piekare un „Vata” paralēlās kustības savienojums), "Astra" tagad piedāvā savai klasei neraksturīgi augstus komforta un drošības standartus. Daudz ko no šīm tehnoloģijām vidējās klases segmentā pirmoreiz ieviesa "Insignia"; tagad tās būs pieejamas arī kompaktklasē. Daļa šī aprīkojuma ir iekļauta "Astra" standarta piedāvājumā, bet pārējais pieejams papildaprīkojumā par pievilcīgām cenām. To skaitā ir jaunā "FlexRide"transmisija ar trim darbības režīmiem – „Standart”, „Tour” un „Sport”, adaptīvie priekšējie lukturi "AFL+" ar deviņām automātiskām apgaismojuma funkcijām, "Opel Front Eye" kameras sistēma ar ceļazīmju atpazīšanu un nejaušas joslas maiņas brīdinājumu, ergonomiski sporta sēdekļi (ko apstiprinājusi Vācijas Muguras Veselības asociācija "Aktion Gesunder Rücken e.V.") un integrētais velosipēdu stiprinājums "FlexFix", kā arī bagāžas nodalījums ar trīs līmeņu grīdu. Bez tam, Astras displeja informācija pieejama 15 valodās, to skaitā arī krievu valodā, kas Latvijas tirgū nav mazsvarīgi.



Baltijas valstīs "Astra" tiek piedāvāta ar astoņiem dzinējiem - četriem benzīna (1.4, 1.6, 1.4 turbo un 1.6 turbo) un četriem CDTI dīzeļdzinējiem (1.3, diviem 1.7 un 2.0 litru) , kuru jauda ir no 95 ZS līdz 180 ZS, bet degvielas patēriņš par 12% mazāks, nekā iepriekš. To starpā ar ekonomiskumu izceļas videi draudzīgā 95 ZS "Astra 1.3 CDTI ecoFLEX", kura lepojas ar 4,2 l/100 km degvielas patēriņu un 109 g/km CO2 izmešiem.

„Astra” pieejama 4 aprīkojuma versijās – „Essentia”, „Enjoy”, „Cosmo” un „Sport”. „Opel” rūpējas ne tikai par pievilcīgu dizainu un funkcionalitāti, bet arī par drošību, jo „Opel Astra” saņēma maksimālo vērtēju „Euro NCAP” drošības testos – 5 zvaigznes. "EuroNCAP" piešķīra arī visaugstāko līdz šim piešķirto reitingu aizsardzībai pret kakla traumām, kuru nodrošina jaunā "Astra" aktīvie galvas balsti.



Jaunā „Opel Astra” ir ieguvusi godpilno 3.vietu „Eiropas Gada Auto 2010” konkursā - gadu pēc tam, kad „Opel Insignia” ieguva „Eiropas Gada Auto 2009” titulu. Pēdējo četru gadu laikā tas ir jau trešais „Opel” modelis, kurš saņem kādu balvu šajā visprestižākajā Eiropas auto konkursā.

Vēl pirms pārdošanas uzsākšanas „Opel Astra” saņēmusi arī Eiropas „Auto Bild” žurnāla balvu "Zelta stūre".

Jaunā "Opel" kompaktklases modeļa tirdzniecība Eiropā ir sākusies ļoti veiksmīgi –saņemti vairāk nekā 45000 jaunās "Opel Astra" pasūtījumu no Vācijas, Spānijas un Beneluksa valstīm.

Latvijas autosalonos jau sākusies pasūtījumu pieņemšana; "Opel Astra" cena Latvijā - sākot no 14 610 eiro par modeli ar mazāko 1,4-litru benzīna motoru (100 ZS).

„Iesēdies jaunajā „Opel Astra” un jūties kā zvaigzne!”, aicina jaunā auto reklāmas kampaņa, kurā izmantoti personāži no elegantās „action” filmas „Oušena ducis”.

 

Foto: Kaspars Bergmanis

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-