Ženēva 2014 - Rinspeed stūrēt nevajadzēs.

Pievienots: 12. martā 2014 17:00 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē Šveices kompānija Rinspeed iepazīstina ar konceptu XchangeE, kas demonstrē kompānijas skatījumu par nākotnes transportu.




Rinspeed koncepta pamatā ir elektriskās piedziņas Tesla Model S, kas pārbūvēts par komfortablu ceļojuma limuzīnu, kur vadītājam nemaz tik daudz darba nebūs. 


 Rinspeed XchangeE iekārtojums atgādina lidmašīnas biznesa klases pasažieru telpu - daudzfunkcionālos priekšējos sēdekļus var apgriezt pretēji braukšanas virzienam un ceļotāji var komunicēt viens ar otru, iedzert kafiju no iebūvētā kafijas automāta vai ieņemt relaksējošu pusguļus pozu. Lai stūre netraucētu šajās nodarbēs, to var pārbīdīt uz paneļa centru vai ar pogas palīdzību pilnībā paslēpt aiz armatūras. Otra šīs pogas funkcija izsauc 32 collu LCD ekrānu no aizmugures plaukta, ļaujot ceļotājiem baudīt mūziku, skatīties kinofilmas vai vērot to, kas notiek uz ceļa, ar video kameras starpniecību. 



Automašīna pratīs braukt pati, taču tad, kad šofera palīdzība tomēr būs vajadzīga, sistēma, kas ar interneta un navigācijas palīdzību seko līdzi visām satiksmes pārmaiņām, par to brīdinās laicīgi, aktivizējot informācijas  tablo uz kura sāksies laika atskaite no 2 minūtēm, brīdinot par atlikušo laiku līdz manevra sākumam. Aiz stūres izvietots 1,20 m garš informācijas displejs, kas aizņem praktiski visu priekšējā paneļa platumu un informē par atlikušo laiku un attālumu līdz mērķim, āra temperatūru u.tml. Nopietnāk noskaņotie ceļotāji var pievērsties darbam un izmantot parocīgos galdiņus, internetu un planšetdatorus. To var darīt droši, jo rūpīgā informācijas sistēma nepieļaus, ka kaut ko palaidīsiet garām, brīdinot un atgādinot par visu svarīgāko, ieskaitot interesantākos apskates objektus, kas gadās pa ceļam ieplānotajam maršrutam.  


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-