Mazauto rallijs Igaunijā

Pievienots: 4. augustā 2008 12:20 | Autors: Kaspars Bergmanis | Komentāri: (0)

Šie pēckara gados radītie dīvainie automobiļi neatstāj vienaldzīgus nevienu. AutoNews.lv reportāža no mazo auto rallija Igaunijā.Igaunija jau ir kļuvusi par dažādu spēkratu salidojumu iecīnītu zemi, jo tur uz lielceļiem nav bedres, bet braukšanas kultūra ir apskaužama autobraucējam no Latvijas.

Jūlija vidū pa Igaunijas pilsētām ceļoja neparastu automobiļu kolona, kuras dalībnieki no Zviedrijas, Igaunijas un Somijas bija uzmanības centrā ikvienā no pilsētām, kurās šī kolonna piestāja, jo viņu automobiļi bija tik mazi, ka tos bez īpašām pūlēm var ielikt vidējās klases universāļa bagāžniekā- mikroautomobiļu rallijs (Kääbysautoralli 2008). 

Pēc Otrā Pasaules kara Rietumeiropā sāka atdzimt ražošana, sagrauto valstu pilsoņi sāka veidot jaunu dzīvi, un pieprasījums pēc lēta pārvietošanās līdzekļa radīja mikroautomobiļus, triciklus. 

 


 Kas gan tik neražoja šos automobiļus- NSU, FIAT, HONDA, VELOREX, STEYR-PUCH un leģendārais vācu lidmašīnu ražotājs MESSERSHMITT. Nevajag aizmirst, ka arī BMW bija savu šodienas varenību atguvis pateicoties tam, ka sāka ražot lētus un mazus BMW Isetta.

Šobrīd, kad degvielas cenas liek nedēļas nogali pavadīt pie dabas izmantojot sabiedrisko transportu vai arī velosipēdu- automobilis, kurš patērē 4,5l uz 100km neviļus liek padomāt par to, vai atkal nav pienākuši mazauto zelta laiki?



Dīvaini, bet 13.jūlijā, Hāpsalā, satikās divu dažādu ideoloģiju pārstāvji- Eiropas ekonomiskie mazauto un amerikāņu autobūves monstri, jo tieši tajā laikā notika American Beauty Car Show  tādējādi padarot šo Igaunijas mazpilsētu par īstu, retu un ekskluzīvu auto muzeju, kurā ikviens interesents varēja uzzināt par auto vēsturi un tehniskiem parametriem no spēkrata īpašnieka.


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-