Kolekcionārs un viņa kolekcija

Pievienots: 19. septembrī 2009 21:39 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Džejs Leno ir ne vien Amerikas slavenākā Late- Night šova vadītājs, bet arī kaislīgs automobiļu kolekcionārs. Viņa autoparks, starp citu, lielākais Holivudā aptver 80 automobiļus un 70 motociklus, kas izvietoti futbola laukuma izmēra hallē, turpat Kalifornijā.Leno ir kompetents auto eksperts, un kādā no ASV auto portāliem vada savu rubriku. Līdz ar to var teikt, ka Leno atgriezies pie saviem pirmsākumiem, kad 1967. gadā, tagad slavenais šovmenis, savu karjeru sāka pie kāda auto dīlera.

Mistera Leno dzīslās rit skotu un itāliešu asinis, bet kolekcijā ir ne vien veci automobiļi, bet arī ļoti īpaši eksponāti. Piemēram, viņam pieder gandrīz 30 litru darba tilpuma Tank- Car ar forsētu 1600 ZS Patton- Panzer motoru, 1932. gada ražojuma Rolls- Royce Phantom II ar 1000 ZS jaudīgu lidmašīnas V12, kā arī auto, kas darbojas ar smieklu gāzi- Ford Shogun.

Apjomīgā kolekcija aptver spektru no 1909. gada elektromobiļa Baker Electric līdz tādiem mūsdienu super sportkāriem, kā Bugatti Veyron vai Porsche Carrera GT, izlasē arī Bugatti Atlantique, Fiat Topolino, vairāki Duesenberg modeļi, dažādi Viper un amerikāņu Pony- Car. Tikai 1934. gadā ražotais Ford Pick- Up, slavenā vīra pirmā mašīna, vairs nav viņa rīcībā.

Dažu automobiļu pārbūvē savu atbalstu sniedzis arī GM- tas attiecas uz tikai Leno vajadzībām būvētu EcoJet, Buick Roadmaster restaurāciju un vairāk nekā 1000 zirgspēku V8 dzinēja iebūvēšanu viņa Oldsmobil Toronado.

Leno automobiļi nav tikai dažādu šovu un oldtimer konkursu dalībnieki un godalgu ieguvēji, kolekcionārs tos labprāt izmanto arī ikdienā, dodoties uz savu studiju, ceļojot vai izmēģinot kādu autotrasi. Arī brauciens pa sacīkšu trasi Leno kungam nav nekāds jaunums- jau vairākkārt viņš tās izmēģinājis sēžot NASCAR seriāla drošības (Pace Car) mašīnā.

Par to, lai Leno kolekcija būtu apskatāma arī pieejamākā veidā, parūpējies rotaļlietu izgatavotājs Mattel, kas izdod sēriju Jay Leno Hot Wheel.

Kas gaidāms nākotnē? Droši vien kolekcija tiks papildināta ar jauniem eksponātiem, bet, kas attiecas uz pašu Dž.Leno, tad slavenajā Tonight Show viņu vēl redzēsim līdz 2009. gadam.






Info par Džeja Leno gāržu.





Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-