Pirmā formula iestrēgst Šanhajā.

Pievienots: 18. aprīlī 2010 21:44 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Īslandes vulkāns iespaidu atstājis pat uz 10 000 kilometrus attālo Šanhaju, kur svētdien norisinājās F1 sacensību kārtējais posms. „Uz mājām? Varbūt jūnijā!,” ar tipisku britu humoru atbild F1 šefs Bernijs Eklstouns.

Jau pirms sacīkstes komandu piloti čalo kā skolaspuikas starpbrīdī: „Vai tev ir lidmašīna?,” Timo Gloks vaicā Mihaelam Šumaheram. Septiņkārtējais pasaules čempions noliedzoši pašūpo galvu – šoreiz viņš pirmoreiz nav izmantojis personīgo lidaparātu un, šķiet, ir kļūdījies – vācieša preses sekretāre Sabīna Kēma veltīgi meklē brīvus reisus un vēl neslēgtās lidostas. „Protams, es tūlīt dotos uz mājām, jo ģimene gaida” – skaidro Šumis. „Nezinu, varbūt brauksim ar vilcienu” – īstas pārliecības nav Sebastjanam Fetelam.



Viņa komandas biedrs Marks Vēbers toties ir drošs – uz dzimteni, uz Austrāliju – tur pelnu nav, taču vēlāk top skaidrs, ka arī Marks iestrēdzis pašlaik milzīgi pārblīvētajā Singapūras satiksmes mezglā. Luiss Hamiltons, Adrians Zutils un Niko Rosbergs ir mierīgi – viņiem tik un tā ir citi plāni: pirmais dodas uz Dienvidāfriku, kur tam PR akcijas ietvaros plānota tikšanās ar Nelsonu Mandelu, bet abiem vāciešiem ir plānotas brīvdienas – Zutils savu galamērķi neatklāj, bet Rosbergs pastāsta, ka abi ar draudzeni dosies tepat uz Taizemi. Par nākotni vēl nedomā arī Ķīnas GP uzvarētājs Džensons Batons – „Tagad dažas dienas relaksēšos, bet pēc tam, varbūt iznomāsim dažas automašīnas un sarīkosim sacīksti līdz Anglijai. Tas tik būtu jautri!” Lai nokļūtu mājās, mašīnu plāno izmantot arī Pirmās formulas eksperts šveicietis Marks Surers – no Singapūras ar lidmašīnu līdz Spānijai, tālāk ar mašīnu uz Šveici.



Nākamās sacīkstes paredzētas 9.maijā Spānijā, taču neviens nav drošs, ka tās izdosies sarīkot. Kamēr komandu pilotiem vēl pastāv dažādas manevru iespējas, F1 loģistika neko tādu atļauties nevar. Seši Boeing-747, kas tiek izmantoti, lai pārvestu visu F1 cirku uz citu uzstāšanās vietu neatrodas vis Šanhajā, bet gan Eiropā, no kurienes tie izlidot nedrīkst.



 Eklstounam jau atkal ir padoms kabatā – „Tad sarīkosim Barselonas GP šeit pat, Šanhajā,” viņš joko. Viņam piebalso Mercedes sporta nodaļas vadītājs Norberts Haugs – „Rudenī te notiks DTM sacīkstes, iespējams mēs varam ietaupīt ceļanaudu.”

Taču jokus pie malas – McLaren ir pirmā komanda, kas pasūtījusi sev čārterreisu uz Spāniju. „Izlidosim trešdien, un, iespējams mums varēs sekot arī citas komandas,” paziņo komandas vadītājs Martins Vitmāršs.


Komentāri:

Anry - 20. aprīlī 2010 23:18

Pirmajā bildē ir kā reiz Šanahaja ;) Un tekstā šis bija trāpīgs: " Seši Boeing-747, kas tiek izmantoti, lai pārvestu visu F1 cirku uz citu uzstāšanās vietu". Cirku! ;) Klauni! Dgh! ;)

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-