Opel prezentē jauno Combo

Pievienots: 12. novembrī 2023 14:08 | Autors: | Komentāri: (0)

Opel atklāja detalizētu informāciju par vieglā komercauto (LCV) Combo jauno paaudzi. Papildus jaunam priekšējās daļas dizainam un jaunam digitālajam instrumentu panelim jaunās paaudzes kompaktais furgons, kas saglabājis visas iepriekšējā modeļa priekšrocības, ir arī pirmais savā tirgus segmentā, kam ir modernākās Intelli-Lux LED Matrix Light priekšējās gaismas.Combo Electric, kas brauc bez lokālajām emisijām, arī piedāvā palielinātu nobraucamo attālumu. Papildus elektriskajai versijai jaunais Opel Combo ir pieejams arī ar benzīna un dīzeļdzinējiem, un, izvēloties dīzeļvariantu, kā alternatīvu manuālajai pārnesumkārbai var izvēlēties automātisko transmisiju. Abas jaunā Opel Combo piedziņas versijas ir pieejamas divos garumos, un pircēji var izvēlēties starp modeļiem ar divām vai trim priekšējām sēdvietām. Jaunais Combo pieejams arī piecu sēdvietu Crew Cab versijā.

 Opel izpilddirektors Florians Hitls: “Jaunais Opel Combo ir līderis savā klasē! Papildus pierādītajām kravu transportētāja īpašībām jaunajā Opel Combo ir arī modernās tehnoloģijas, kas padara darbu drošāku un patīkamāku. Turklāt Combo Electric, kas brauc bez lokālajām emisijām, tagad piedāvā lielāku sniedzamību. Tas ir ideāls darba auto profesionāļiem.”

 Jauno Opel Combo var atpazīt uzreiz un pat no tāluma, jo tā priekšu rotā zīmolam raksturīgais Vizor dizaina elements, kas iepazīts jau jaunākajos vieglajos automobiļos. Vizor veido vizuāli vienotu bloku visas mašīnas platumā, veiksmīgi saplūdinot Blitz emblēmu ar zīmolam raksturīgo priekšējo apgaismojuma sistēmu.

 Pirmizrāde: Intelli-Lux LED Matrix Light sistēma Combo klasē

 Jaunais Combo nav tikai pirmais Opel vieglais komercauto, kas aprīkots ar adaptīvajām Intelli-Lux LED Matrix Light priekšējām gaismām. Tas ir arī pirmais un šobrīd vienīgais modelis savā klasē ar šo tehnoloģiju. Tiklīdz automobilis izbrauc no apdzīvotas vietas, matricas lukturi, kuros ir 14 LED elementu, automātiski ieslēdz tālās gaismas un nepārtraukti pielāgo gaismas kūļa garumu un sadalījumu. Kad priekšā tiek konstatētas citu automobiļu tālās gaismas, atsevišķi LED elementi izslēdzas, lai izslēgtu citus transportlīdzekļus no tālo gaismu kūļa un novērstu citu autovadītāju apžilbināšanu. Tiklīdz citu transportlīdzkļu gaismas sistēma vairs nekonstatē, LED elementi automātiski ieslēdzas atpakaļ.

 

Papildus optimālai redzamībai nakts laikā jaunais Opel Combo Electric piedāvā arī palielinātu nobraucamo attālumu. Jaunais pilnībā elektriskais kompaktais furgons, kas pieejams ar Eco, Normal un Power braukšanas režīmiem, ar vienu jaunās paaudzes 50 kWh akumulatora uzlādi (WLTP apvienotais cikls) var nobraukt līdz 330 kilometriem, un tas ir par 50 km vairāk nekā iepriekšējam modelim. To nodrošina pilnībā elektriskās piedziņas tehnoloģijas turpmāka attīstība un – pirmo reizi Combo – ļoti efektīvs siltumsūknis, kas palīdz taupīt gaitas akumulatora resursus zemā temperatūrā. Jaunākās paaudzes elektromotors ar 100 kW/136 ZS jaudu un 270 Nm griezes momentu jaunajam Combo Electric ļauj sasniegt 130 km/h maksimālo ātrumu. Standartā Combo Electric ir 7,4 kW iebūvētais lādētājs, bet par papildu samaksu ražotājs piedāvā uzstādīt 11 kW trīsfāzu lādētāju. Vismazāk laika uzlādei savukārt tiek patērēts publiskā 100 kW ātrās uzlādes stacijā, kur akumulatoru līdz 80 procentiem no tā kapacitātes var uzlādēt mazāk nekā 30 minūtēs.

 Jaunais Opel Combo Electric: bezkompromisa automobilis bez lokālajām emisijām

 Jaunā Opel Combo Electric izcilība aizvien slēpjas tā spējā pārvadāt un vilkt smagas kravas. Tāpat kā priekštecis, arī jaunais pilnībā elektriskais Combo piedāvā līdz 4,4 kubikmetru kravas telpu (tāda pati kā modeļiem ar benzīna un dīzeļdzinēju), 780 kg kravnesību un 750 kg vilktspēju, kas ir labākie rādītāji klasē.

 Lai vēl vairāk optimizētu braukšanas pieredzi, Combo salonā ir veikti lietošanas ērtuma un ergonomikas uzlabojumi. Jaunais Combo ir pirmais Opel vieglais komercauto, kam pieejamas jaunās informācijas un izklaides sistēmas ar 10 collu krāsu skārienekrāniem un Qualcomm Technologies integrēto Snapdragon Cockpit platformu, kas nodrošina uzlabotu grafiku, multividi un datorredzes iespējas. Sistēmas nodrošina Apple CarPlay un Android Auto lietošanu bezvadu režīmā.

 Kā alternatīva jaunajam Combo ir pieejams inovatīvs viedtālruņa pieslēgpunkts. Izmantojot atsevišķu mobilo lietotni, lietotāja viedtālrunis kļūst par transportlīdzekļa informācijas un izklaides vadības paneli, kuru var pārvaldīt arī ar pogām uz stūres. Aiz tās jaunajā Combo Electric atrodas pārslēgu lāpstiņas, kas vadītājam ļauj izvēlēties trīs bremžu enerģijas rekuperācijas līmeņus.

 Drošāki manevri: aizmugurējās un sānu kameras attēli digitālajā atpakaļskata spogulī

 Ja runa ir par braucēju un citu satiksmes dalībnieku drošību, jaunās paaudzes Opel Combo joprojām ir klases līderis. Jaunākais drošības elements ir Dynamic Surround Vision. Sistēma ietver divas kameras, no kurām viena atrodas virs aizmugurējām durvīm, bet otra zem pasažiera puses ārējā spoguļa. Jaunajā augstas izšķirtspējas digitālajā atpakaļskata spogulī tiek parādīti divi attēli – skats uz aizmuguri braukšanas laikā un aklās zonas attēls, tiklīdz tiek ieslēgts virzienrādītājs. Salīdzinot ar tradicionālajiem spoguļiem, sistēma nodrošina labāku redzamību un ļauj vadītājam veikt manevrus drošāk.

 Papildu drošību garantē līdz 18 uzlaboto vadītāja atbalsta sistēmu (ADAS) klāsts. Daudzas no tām ir standarta aprīkojums, tostarp inteliģentais ātruma asistents, joslas saglabāšanas palīgsistēma, uzlabotā avārijas bremzēšanas sistēma un brīdinājums par vadītāja uzmanības zudumu. Adaptīvā kruīza kontrole ir pieejama pēc izvēles.

 Tehnoloģiski progresējis, ietilpīgs un ar spēju izturēt smagas slodzes – jaunais Opel Combo ir pārliecinoša izvēle profesionāļiem, kuri meklē spējīgu kompaktklases furgonu. Jaunā pilnībā elektriskā versija nepieļauj ne mazākos kompromisus funkcionalitātes ziņā; tai piemīt iekšdedzes modeļu ietilpība un kravnesība, kā arī spēja pilsētā un ārpus tās darboties bez lokālajām emisijām.

 Plānots, ka jaunā Opel Combo un Combo Electric pārdošana sāksies nākamā gada sākumā, un pirmie automobiļi dīleru salonos nonāks 2024. gada otrā ceturkšņa beigās.


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-