Scania Super iegūst Green Truck 2022 titulu

Pievienots: 22. jūlijā 2022 15:10 | Autors: | Komentāri: (0)

Jau sesto gadu pēc kārtas Scania ir ieguvusi Green Truck titulu par izcilu efektivitāti un degvielas ekonomiju. Scania šim prestižajam salīdzināšanas testam bija pieteikusi auto ar jauno Super sērijas spēka pārvadu.“Esmu ļoti gandarīts, ka Scania jau sesto reizi pēc kārtas ir atzīta par visefektīvāko kravas automašīnu,” saka Scania Trucks vadītājs un viceprezidents Stefans Dorskis. “Mūsu Super sērijas spēka pārvads ir pieteicis tirgū pilnīgi jaunu veiktspējas līmeni, sniedzot klientiem 8% degvielas ietaupījumu.” 

Šo salīdzināšanas testu katru gadu organizē divi Vācijas vadošie nozares žurnāli Trucker un Verkehrs Rundschau, un uz to tiek aicināti visi Eiropas kravas auto ražotāji. Mērķis ir noteikt visefektīvāko auto pēc formulas, kurā tiek ņemts vērā gan degvielas patēriņš, gan vidējais ātrums. Ietekmējošie faktori (piemēram, ārējā temperatūra un pretvējš) tiek stingri uzraudzīti ar kontroles automašīnu. Tai ir labi dokumentēti veiktspējas parametri, un katrā braucienā tā dodas līdzi konkursantiem. Izmēģinājumi gadiem notiek vienā un tajā pašā 340 kilometrus garajā maršrutā, kurā dažādos ceļa posmos ir dažādi braukšanas apstākļi. Šoreiz tika vērtēti 32 tonnas smagi sastāvi ar 4x2 puspiekabi un 500 zirgspēku jaudu.

Scania jaunais 13 litru Super sešcilindru motors tika izlaists 2021. gada novembrī un ir pieejams ar četrām jaudas versijām, kas atbilst Euro 6 prasībām. Šis modelis arī piedalījās Green Truck testos uz koplietošanas ceļiem Vācijā.

“Uzvara Green Truck konkursā demonstrē Scania sasniegumus un ir apliecinājums mūsu vērtībām,” saka Scania Trucks vadītājs Stefans Dorskis. “Šiem vilcējiem ir tāda pati specifikācija un degvielas ekonomijas parametri kā tiem, kurus mēs piegādājam saviem klientiem, kas beigās kļūst par patiesajiem ieguvējiem.” 

Mērķtiecīga virzība uz ilgtspēju 

Super spēka pārvada efektivitāti nesen apliecināja vēl viena uzvara – Vācijā notikušajā Eiropas atzītāko nozares žurnālu salīdzinošajā testā 1000 Point Test. Līdz ar Green Truck titulu, kas iegūts sešas reizes pēc kārtas, tā apliecina, ka Zviedrijas ražotājs konsekventi tiecas pēc ilgtspējas mērķiem, gan piedāvājot tirgū elektrificētus risinājumus, gan uzlabojot iekšdedzes motoru sistēmas.

Transporta ilgtspējas sasniegšanai nav viena konkrēta risinājuma, ir nepieciešama visaptveroša biznesa specifikai atbilstoša pieeja. Tāpēc Scania stratēģiski fokusējas un energoefektivitāti, atjaunojamu degvielu un elektrifikāciju, kā arī viedu un drošu transportu. Katra tehnoloģiskā uzlabojuma pievienotā vērtība ir rentabilitātes palielināšana ar ilgtspējīgiem risinājumiem Scania klientiem.

Uzņēmums šobrīd ir iesaistījies ar ūdeņradi darbināmu zaļo kravas auto prototipu izmēģinājumos, bet jau tagad uz ceļiem var redzēt Scania elektrisko transportu – no preču piegādes mašīnām līdz kokvedējiem un ķīmisko kravu auto. Uzņēmums pievērš īpašu uzmanību tieši elektrificētajām un biogāzes kravas automašīnām, un tas ir saistīts ar šīs tehnikas ilgtspēju īsā un vidējā termiņā. 

Kopā ar citiem ražotājiem Scania ir parakstījusi saistošo vienošanos par publiska augstas veiktspējas uzlādes tīkla izveidi un uzturēšanu, kurš paredzēts lieljaudas tālsatiksmes kravas mašīnām un autobusiem visā Eiropā.


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-