No 2030. gada Jaguar ražos tikai elektromobiļus

Pievienots: 15. martā 2021 09:52 | Autors: | Komentāri: (0)

Jaguar Land Rover ir atklājis jaunu stratēģisko virzienu – Reimagine: tas paredz mainīt ne tikai abu slaveno britu zīmolu tēlu, bet arī izpratni par to, kādam jābūt mūsdienu komfortam.


 Pēc Tjerī Bolorē (Thierry Bolloré), jaunā Jaguar Land Rover izpilddirektora, vārdiem, uzņēmums, neskatoties uz Brexit, turpina veikt miljardiem vērtus ieguldījumus, un iecienītākie luksusa modeļi tiks izstrādāti, koncentrējoties uz ilgtspējību un aprites ekonomiku.Jaguar un Land Rover modeļi ir plaši pazīstami ar to pāri stāvošo dizainu un īpašo britu garu, un uzņēmums tuvāko gadu laikā paredz noteikt jaunus vides standartus un mainīt sabiedrības attieksmi pret luksusa automašīnām.


Tieksies pēc tiem pašiem mērķiem, bet saglabās raksturu


Land Rover un Jaguar priekšā ir intensīvs elektrifikācijas ceļš, taču, sekojot šim mērķim, tiks saglabātas abu zīmolu spilgtākās iezīmes.Land Rover automašīnas arī turpmāk asociēsies ar braucēju alkām pēc piedzīvojumiem. Apvidus automobiļi aizvien tiks izstrādāti, lai spētu nokļūt vietās, kur agrāk neviens nav bijis, un palīdzētu pieņemt un pārvarēt jaunus izaicinājumus.Range Rover klāsts līdz ar Discovery un Defender palīdzēs uzņēmumam saglabāt vadošā luksusa SUV ražotāja pozīcijas, un nākamo piecu gadu laikā tiks ieviesti seši jauni 100 % elektriski modeļi. Land Rover pirmais modelis ar elektrisko piedziņu tirgū debitēs 2024. gadā.Šīs desmitgades vidū Jaguar liks par sevi runāt jaunā veidā un kļūs pazīstams kā luksusa elektromobiļu ražotājs. Saskaņā ar plānu, jaunās paaudzes modeļi izcelsies ar radikālu un emocionālu dizainu, un elektriskajos automobiļos tiks pielietotas jaunākās paaudzes tehnoloģijas, kas līdz šim citos modeļos vēl nav redzētas.Jaguar un Land Rover līdz 2030. gadam regulāri ieviesīs jaunus elektriskos modeļus. Plānots, ka līdz šim laikam 100 procentu Jaguar tirgoto automašīnu būs ar elektrisko piedziņu, savukārt Land Rover nulles emisijas dzinēju īpatsvars sasniegs aptuveni 60 procentus.Nākamās paaudzes Land Rover modeļi būs balstīti uz divām platformām: pirmā būs vairāk vērsta uz hibrīda modeļiem, bet otrā – uz elektriskajiem. Jaguar ir izvēlējies ātru elektrifikācijas ceļu, modeļu pamatā liekot vienu arhitektūru.


Nulles emisiju plāns sniedzas vēl plašāk


Jaguar Land Rover mērķis ir līdz 2039. gadam panākt nulles emisijas visā ražošanas procesā. Parādoties jaunām ūdeņraža ieguves iespējām, uzņēmums gatavojas pielietot videi draudzīgās ūdeņraža degvielas šūnu sistēmas, kuru izmantošana palīdzētu sasniegt nulles piesārņojuma virs mērķi. Šī tehnoloģija pašlaik tiek attīstīta, un nākamo 12 mēnešu laikā kā daļa no ilgtermiņa ieguldījuma programmas Lielbritānijā parādīsies pirmie prototipi.


Tiek veidota jauna komanda, kuras uzdevums būs paātrināt jaunu materiālu un inženiertehnisko risinājumu ieviešanu, ieskaitot ieguldījumus aprites ekonomikā.Jaguar Land Rover nākotnes plāniem ik gadu tiks atvēlēti aptuveni 2,5 miljardi mārciņu. Šis apjoms ietver arī investīcijas elektrifikācijas tehnoloģijās un ar tām saistītajos risinājumos, lai klientiem atvieglotu braucienus. Visas sistēmas būs orientētas uz ātru un drošu datu pārsūtīšanu.Jaguar Land Rover biznesa inkubācijas un investīciju nodaļa InMotion ir radījusi jaunus pakalpojumus, piemēram, PIVOTAL abonēšanas servisu, kas automašīnu lietošanā piedāvā īpašu elastību, un pēc veiksmīga izaugsmes perioda Lielbritānijā tas tiks ieviests arī citos tirgos.Ciešāka sadarbība ar citiem Tata Group uzņēmumiem palīdzēs Jaguar Land Rover īstenot modernas un greznas kustības redzējumu. Mērķis ir nodrošināt atjaunojamo enerģijas avotu izmantošanu un emisiju samazināšanu, kā arī dalīties pieredzē, attīstot jaunās paaudzes tehnoloģijas.


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-