Mērķis – auto iegāde. Kā realizēt to izdevīgi?

Pievienots: 16. novembrī 2020 23:12 | Autors: | Komentāri: (0)

Labs auto nav lēts auto, un pat nedārgas lietotas automašīnas prasa ievērojamus finanšu ieguldījumus. Gandrīz vienmēr mašīnas iegādei ir vajadzīgs auto līzings vai auto kredīts, lielākā vai mazākā apjomā. Aizdevuma izvēle ir ne mazāk svarīga ka piemērotākās mašīnas meklējumi, jo auto iegāde līzingā nozīmē ilgtermiņa parādsaistības – jo draudzīgākas tās būs, jo labākā situācijā atradīsies aizņēmējs. Lasi tālāk, kā un kur salīdzināt dažādus auto līzinga variantus Latvijā!


Jauna auto iegāde


Lai gan ikdienā termini “auto līzings” un “auto kredīts” bieži tiek lietoti kā sinonīmi, finanšu nozarē šie pakalpojumi ir nodalīti viens no otra. Auto līzings ir aizdevums jauna auto iegādei, un tas ir pieejams divos veidos:


finanšu līzings – aizdevums, kas sedz līdz pat 100% no transportlīdzekļa tirgus vērtības. Finanšu līzingam gandrīz vienmēr ir nepieciešama pirmā iemaksa, un pēc aizdevuma atmaksas aizņēmējs kļūst pat spēkrata likumīgo īpašnieku. Daži aizdevējs piedāvā finanšu līzingu arī lietotiem auto;


operatīvais līzings – aizdevums, kas nodrošina iespēju nomāt mašīnu ilgtermiņā, veicot maksājumus par tās izmantošanu. Pēc līzinga termiņa beigām auto var atgriezt kreditoram vai izpirkt, atmaksājot trūkstošo summu. Šāds pakalpojums var būt noderīgs, ja ir ieplānota jauna vai mazlietota auto iegāde.


Lietota auto iegāde


Vēl viens variants tikt pie aizdevuma auto iegādei, ir pieteikties auto kredītam. Tas galvenokārt pieejams pie nebanku kredītdevējiem, lai gan pēdējā laikā to sākušas piedāvāt arī dažas komercbankas. Atšķirībā no auto līzinga, auto kredīts:


ir pieejams bez pirmās iemaksas;


var tikt piešķirts nevis konkrētas mašīnas pirkumam, bet jebkura auto iegādei pēc aizņēmēja vēlmēm;


ir pieejams ar zemāku kredītlimitu, tāpēc ir piemērots lietotu mašīnu iegādei.


Auto iegāde ārzemēs un auto iegāde no juridiskās personas neko nemaina Tavās tiesībās uz līzingu – neatkarīgi no tā, kas ir mašīnas pārdevējs, Tu vai izmantot auto kredītus, ja atbilsti aizņēmēja prasībām.


TOP padomi līzinga izmaksu samazināšanai


Auto līzings un auto kredīts ir dārgs prieks, ja vien izvēlētā mašīna nav pavisam veca un lēta. Un tomēr gudrs aizņēmējs spēj samazināt aizdevuma izmaksas un padarīt kredītlīguma nosacījumus maksimāli draudzīgus savam maciņam. Lūk, kā tas izdarāms:


izmanto visas kreditora piedāvātās atlaides komisijas maksām. Atlaides līzinga noformēšanai var būt pieejamas, slēdzot līgumu internetā, ar e-paraksta vai internetbankas palīdzību, izvēloties videi draudzīgu auto, vienlaikus noformējot OCTA un KASKO polises u.tml.;


sakrāj pietiekamu summu pirmajai iemaksai vai, auto kredīta gadījumā, pirkuma daļējai segšanai no saviem līdzekļiem. Jo mazāks ir aizdevums, jo zemāki izdevumi;


pārliecinies, ka aizdevējs neprasa papildu komisijas par pieteikuma izskatīšanu un citām aktivitātēm. Moderna labā prakse ir bezmaksas komunikācija ar klientu līdz pat līguma parakstīšanas brīdim;


rūpējies par savu kredītvēsturi un aizņēmēja reputācija, jo auto iegāde ar sliktu kredītvēsturi var izmaksāt krietni vairāk.


Reizēm izvēlēties starp auto līzingu un auto kredītu ir viegli, citreiz – sarežģīti, īpaši, ja tā ir Tava pirmā saskarsme ar auto aizdevumu nozari. Atvieglot izvēli palīdzēs pakalpojumu salīdzināšana.


Vieglāka auto iegāde ar NetCredit


Salīdzināt pakalpojumu sniedzējus un nosacījumus vienmēr ir laba lieta, it īpaši, ja runa ir par tādiem nopietniem un dārgiem pakalpojumiem kā kredīti. Par laimi, Tev vairs nav jāmeklē informācija par katru atsevišķu aizdevēju un jāzīmē tabulas pierakstu blociņā – šo funkciju uzņemas kredītu salīdzināšanas platforma NetCredit.


NetCredit mājaslapā ir apvienoti nebanku auto līzingi un auto kredīti, kas pieejami Latvijas iedzīvotājiem. Aizdevumus var salīdzināt pēc svarīgākajiem parametriem:


kredītlimita;


procentu likmes robežām;


atmaksas termiņa;


klientu vecuma robežām;


naudas pārskaitīšanas ātruma.


Pirmā auto iegāde var šķist sarežģīta, taču tai iespējams sagatavoties. Ienāc NetCredit platformā un noskaidro, kāds auto līzings ir vispiemērotākais Tev!


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-