Sākušies „Latvijas Gada motocikls” testi.

Pievienots: 6. jūnijā 2018 12:16 | Autors: Kaspars Bergmanis | Komentāri: (0)

Jau piekto sezonu pulcējas bariņš moto lietpratēju, lai noteiktu- kurš no konkursā „Latvijas Gada motocikls" plūks godalgas un Gran Prix.Neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem- stipra ziemeļu vēja, lietus, moto lietu lietpratēji pulcējās Jaunmārupē, lai ar  trīspadsmit motocikliem dotos testa braucienos.  Šī gada konkursantu rindas papildināja tādi moto zīmoli kā- Ducati un Triumph. Tieši pēdējais jaunpienācējs pārsteidza konkursa žūriju ar plašu moto jaunumu gammu. 

Un tā- Triumph.

Lielākais britu motociklu ražotājs ir ienācis Latvijā pa goda vārtiem, jo līdz šim šos leģendāros motociklus nevarēja iegādāties tā iemesla dēļ, ka oficiāla dīlera nebija.  Tagad Triumph var iegādāties  pie „Can-Am” ūdens motociklu un kvadrociklu tirgotāja  „SDK”.   Konkursā tika izstādīti Triumph Tiger 800xr, 1200 un Bonevile Scrambler. Tiger 800xr un 1200 atšķir ne tikai dzinēja  kubatūra, bet tie ir pilnīgi atšķirīgi motocikli.  Ja 800`tais ir ar ķēdes piedzinu tad 1200`tais ar kardānu. Nenoliedzami tīģeri bija daudzu ekspertu favorīti.   

Arī Dukāts atveda skrambler !

Konkursa debitants Ducati dīleris atveda žūrijas vērtējumam Scramber Sport 1100. Motocikls ar raksturu, skaņu un stilu. Latviešu motosportists Mārtiņš Aleksandrovičs  atzina, ka tieši Ducati skramblers ir tieši tas kas viņam gāja pie sirds.  Motociklam ir teicama dinamika, amortizācija un vadība. Dzinēja darbība līdzinās kārtīgam kaujas ložmetējam un rodas sajūta, ka atverot akseleratoru no izpūtēja nāk laukā ložu straume.

Ar husi uz mežu.

Husqvarna vienmēr asociējas ar meža tehniku, bet tas, ka šis zīmolos ražo motociklus nereti tiek aizmirst. Pamatā tie ir enduro sporta  motocikli, bet konkursā tika izstādīts Vitpilen 400 skrambleris.  Motocikls ir ar savu raksturu un nenoliedzami efektīvo vizuālo izskatu, kurš pēc skata atgādina revolveri. Neskatoties uz savu vizuālo izskatu motocikls ir gana ērts un dinamisks. 

Bez bavāriešiem nekur.

Katru gadu konkursā piedalās BMW motocikli un reiz arī tie ir plūkuši Grand Prix laurus. Šoreiz konkursā tika izstādīti trīs interesanti eksemplāri ceļošanai pa lielceļiem un  bezceļiem- BMW  K1600 Grand America, BMW F850 GS un BMW G310GS.  

Izstādītie F850 GS un  G310GS endūriķi ir gana pretrunīgi. Ja F850 GS ir nopietns aprāts ar teicamu dinamiku, ergonomiku un vadāmību  tad G310GS ir divritenis iesācējam ar kuru var pavizināties.

K1600 Grand America ir kā septītās sērijas limuzīns uz diviem riteņiem. Ērts, dinamisks diviem cilvēkiem. Galvenais viņa konkurents ir japāņu Goldwings un tas arī bija.

Hondai ir spārni.

Arī Honda ir patstāvīgs konkursa dalībnieks, jo katru gadu viņai ir jaunumi. Šoreiz Honda iepriecināja ar jauno Goldvingu ar automātisko transmisiju-Honda GL 1800 TOUR DCT, uzlaboto pērnā gada uzvarētāju Honda Afrika  Twin DCT un Honda CB100RA strītfaiteri.

Honda CB1000RA netiek pozicionēts kā skrambleris, bet konkursa dalībnieku pulciņā viņu droši tur varētu ielikt ar piebildi- ļoti sterils un traks. Jaunā Āfrika teicams aprāts, kurā ir virkne pozitīvu izmaiņu kas saistītas ar piedziņas vadību. Motociklistam paveras vairāk iespēju uzstādīt aktīvās braukšanas režīmus kas ļauj pilnīgāk izmantot motocikla jaudu.

Jaunais Goldwing`s  ar automātisko transmisiju pārsteidz ar savu izskatu, braukšanas komfortu, dzinēja jaudu un skaņu, kurš brīžam atgādina jaudīgas Scania dīzeļa turbīnas iesvilpšanos. 

Harlis, kurš sāk patikt.

Moto leģenda Harley Davidson konkursā tiek pārstāvēta ar jauno Softtail  Fat Boy. Motocikls ir piedzīvojis būtiskus tehniskus uzlabojumus gan un pat lielākie HD nīdējI atzina, ka beidzot ar Hārli var braukt un no tā gūt baudu.

Kņopienei Volga !

Braucot ar Indijā ražoto Royal Enfield prātā uzjundī epizode no Latviešu kino klasikas- „Dāvana vientuļai sievietei”.  Ja varētu radīt filmas remeiku tad Eduardam Pāvulam mopēda „Rīga” vietā būtu jābrauc ar ‘’ Enfield.  Moto lietu entuziasts vecais Arča teica tā-„Izbrauc ar šo un saproti kā bija mūsu senčiem braukt tālus ceļus ar tādiem motocikliem...”.

Otrs budžeta klases pārstāvis franču Mash Scranbler Chromium 400. Šis motocikls ir piedzīvojis tehniskus uzlabojumus.  

Rezumējums.

Kā atzina žūrijas dalībnieki- šogad konkursam izstādīti interesanti eksemplāri. Lai noteiktu kas iegūs 2018.gada balvu vēl jāapkopo vērtējumu tabula ar desmit punktiem. Katram punktam ir no mīnus pieci līdz plus pieci punkti. Kad visi eksperti iesniegs savas atbildes- tad tiks noskaidrots kurs iegūs sudrabā atlietu ceļojošo balvu- „Gada Motocikls”.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-