Gemballa īpašnieka mīklainā nozušana.

Pievienots: 7. martā 2010 10:30 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

TechArt, Ruf, 9ff, Gemballa - tūninga pasaulē šie vārdi komentārus neprasa. Tās ir kompānijas, kas pārsvarā strādā ar luksus sporta automašīnu Porsche uzlabošanu. Pēc pārbūves šajās kompānijās, jau tā pasakaini dārgās (mūsu maciņiem) cufenhauzeniešu mašīnas, tad ir pieejamas vairs tikai prinčiem, šeihiem un varbūt kādas daudzmiljonu loterijas vinnētājiem.

 Līdzīgā stilā darbojās arī Uve Gembala – 1981.gadā dibinātajai kompānijai ar mājvietu Leonbergā (netālu no Štutgartes), visā pasaulē bija 9 dīleru centri un aptuveni 50 cilvēku liels darbinieku štats. 95% saražotās produkcijas tika eksportēti. Līdz 2008.gadam kompānijas bizness bija veiksmīgs, taču, sākoties ekonomikas krīzei, grūti laiki pienāca arī Gemballa un 2009.gadā ražotāja zaudējumi pārsniedza vairāk nekā 1,2 miljonus eiro.

Iespējams, ka ar to arī saistīta paša īpašnieka – Uves Gembala pazušana. Februāra sākumā viņš devās biznesa darīšanās uz Dienvidāfriku un tā arī nav atgriezies. Meklēšanā iesaistīta gan Dienvidāfrikas, gan Vācijas policija, taču vismaz pagaidām, jautājumu ir vairāk nekā atbilžu. Pēdējais telefona zvans liecina, ka, it kā, negadījumā iekļuvušais Uve lūdz savai bijušajai sievai pārskaitīt viņam 1,2 miljonus eiro. Tālāk pēdas zūd. Vēl dīvaināk ir tas, ka kāds liecinieks redzējis Uvi izbraucam no pazemes garāžas Leonbergā tieši tajā dienā, kad viņš zvanījis no Dienvidāfrikas un lūdzis naudu. „Gembala neizskatījās pēc cilvēka, kuram tūdaļ jāaizceļo,” tā liecinieks. Dienvidāfrikā Gembalam bija paredzēta tikšanā ar skandalozo čehu miljardieri Radovanu Krejčiru (Čehijā viņu gaida arests par dažādiem kriminālnoziegumiem), taču vai tā notikusi, atbildes nav. Lai komplekts būtu pilns, var pateikt, ka arī biznesmeņa personīgā dzīve pēdējā laikā bija krietni vien sarežģījusies: pametis savu sievu (attēlā kopā ar Uvi), kāda Vācijas baņķiera meitu, 54 gadus vecais vācietis uzsāka mīlas dēku ar gados jaunu meiteni no Austrumeiropas. 

Policija izskata visas versijas – sākot ar nolaupīšanu un slepkavību mantkārīgos nolūkos, un, beidzot ar bēgšanu un rūpīgi plānotu kompānijas bankrotu. 


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-