2016. gada motopasaules apskats

Pievienots: 28. februārī 2016 10:17 | Autors: Ronalds Cimoška | Komentāri: (0)

Ir pienācis kārtējais moto gads, bet pasaules galvenajos moto straumējumos nekas nemainās.
Tāpat kā pagājušogad, vieni ražotāji pūlas sviedriem vaigā, otri kaitina publiku ar diezgan reāliem konceptiem, bet trešie baro ar baumām.Sāksim ar baumām. „HONDA”. Pavisam nesen presē tomēr nokļuvušas visai skopas ziņas, kuras aizrautīgākajiem superbaiku faniem jau apnika gaidīt. Tās ir ziņas par jauno „Honda” superbaiku, kura iznākšana it kā būs gaidāma 2017. gadā. Īsti vēl nav skaidri tehniskie parametri, bet, ja tas būs tāds, kāds ir bildēs, — iesaiņojiet man trīs!

Bet pavisam reāls un taustāms jaunums ir jaunā „Africa Twin”. Kādreiz tik ļoti populāro un tautas mīlēto motociklu ir sagaidījusi jaunā reinkarnācija. „CRF1000L Africa Twin” ir ieguvis paralēlo divstobreni ar tilpumu 998 cm3, 94 zirgspēkus un diezgan nopietna „apkārtceļotāja” izskatu. Nu ko, gaidām pavasari un testa laikus!

„DUCATI”

„Ducati Motor Bike Expo” Veronā izstādīja uz modeļa „XDiavel” bāzes radīto „draXter”. Satriecošs darbs, kuram nav žēlots ne budžets, ne materiāli. „Diavel” bāze, „Panigale” piekare, šis nezvēriskais šedevrs ir pelnījis ne tikai koncepta likteni! Nav pasaulē taisnības, nav…

Patīkami turpina pārsteigt „YAMAHA”. Izskatās, ka tā ir pieņēmusi „BMW” izaicinājumu un turpina censties atkarot zaudētās pozīcijas. Kārtējais jaunums „MT-10” izskatā to uzskatāmi demonstrē. Radīts uz jaunā superbaika bāzes, „MT-10” ir ieguvis 165 ZS dzinēju, 199 kg svaru un izskatu kā robotam no „Transformeriem”.

Otrs jaunums no „Yamaha” pārpilnības raga ir stilīgais reiseris „XSR900”, kas radīts uz „FZ-9” platformas. Stilīgs, pietiekami jaudīgs (115 ZS) aparāts 60—70 gadu stila krāsojumā un detaļās, pēc visa spriežot, atradīs sev ne mazums fanu.



Tomēr, kā sacīt jāsaka, „KTM” ar savu jaunumu iedzina pilnīgā apjukumā ne vienu vien moto trakuma alkstošo fanu. „KTM 1290 Super Duke GT”. Vispār jau „GT” atšifrējams kā „Gran Turismo”… Kuram gan ienāca prātā uz dullākā sērijveida strītfaitera pasaulē uzkrāmēt vējstiklu, koferus un komfortablu sēdekli?... Es zinu, man noteikti patiks izspiest no šā nezvēra pēdējo zirgspēku pilienu, bet „GT stila” braucamie parasti piedien mierīgāka rakstura braucējiem... Nē, nē — varat teikt, ko gribat, bet pasaule tiešām ir „nobraukusi no kātiem”…

 

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-