Ilgu mūžu tavam auto!

Pievienots: 12. februārī 2016 15:24 | Autors: Kaspars Bergmanis, laikraksts „AutoInfo” | Komentāri: (0)

Anekdote par to, ka klusā naktī var dzirdēt, kā opeļi rūsē, aizvaino šā zīmola auto īpašniekus, kuri ar putām uz lūpām centīsies pierādīt, ka kopš neseniem laikiem „Opel” vairs nerūsē. Vai tā ir?Korozija ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc relatīvi labas un izturīgas automašīnas savu dzīvi beidz martena krāsnīs. Rūsas saēstu spēkratu ir dārgi remontēt, jo metināt, mainīt sapuvušos sliekšņu, spārnus un protezēt grīdu ir laikietilpīgs un dārgs pasākums. Un kur nu vēl virsbūves daļu krāsošana! Izdevīgāk ir nopirkt citu lietotu auto, kura īpašnieks ir parūpējies par auto tehnisko stāvokli.

„AutoInfo” regulārie lasītāji zina, kas ir pretrūsas apstrāde „Krown” un ko tā dod auto noturībai pret rūsu. Vai kaut kas ir mainījies? Pērnā gada nogalē daudzi autobraucēji ir pamanījuši, ka Rīgā, Hanzas ielā 7, izveidots iespaidīgs pretkorozijas apstrādes centrs ar fasādi, kuru grūti nepamanīt. Lai noskaidrotu, kādas ir mūsdienu pretrūsas aizsardzības tehnoloģijas, tiekamies ar centra direktoru Raivi Alksni. 

— Latvijā „Krown” ienāca laikā, kad krīze sagrāva daudzus sapņus, bet tas bija arī iespēju laiks.

Kas šajā laikā ir mainījies?

R. A.: — Krīze daudziem cilvēkiem iemācīja domāt racionāli un skatīties perspektīvā. Agrāk jaunu auto pircēji smīkņāja par pretkorozijas apstrādi, atrunājoties, ka līzingā paņemto auto pēc trim gadiem atdos atpakaļ un vietā ņems citu, bet šobrīd aina ir diametrāli mainījusies, jo klienti brauc uz „Krown” pretrūsas apstrādes centriem pa tiešo no autosalona. Otra pozitīvā lieta ir tā, ka daudzi autosaloni pērk „Krown” materiālus, tehnoloģiju un savos servisos apstrādā klientu automobiļus. Šobrīd, lai pasargātu savu auto pret rūsu, nav jāmēro ceļš uz Rīgu. „Krown” pretrūsas apstrādes centri un sadarbības partneri atrodas visos Latvijas novados.

— Vai mūsdienu auto rūsē mazāk?

R. A.: — Rūsē visi — vieni vairāk, citi mazāk. Runājot par pretrūsas apstrādi, cilvēki neiedomājās, ka kanādiešu materiāls veicina ūdens atgrūšanu no apstrādātām virsmām. Modernā auto ir daudz un dažādu metālu, elektronikas devēju, vadu un gumijas mezglu. Ar pretkorozijas materiālu apstrādāts auto ir vērtīgāks otrreizējā tirgū. Savukārt, remontējot piekari, mehāniķiem nevajadzēs zāģēt ar fleksi sarūsējušās sviras, lai noregulētu savirzi.

— Kā īsti notiek apstrāde?

R. A.: — Pilns apstrādes cikls aizņem pusotru stundu. Tas ietver rūpīgu auto mazgāšanu pirms un pēc apstrādes, visu virsmu apstrādi no apakšas — gan durvju, gan bagāžnieka un dzinēja pārsega apstrādi grūti sasniedzamās vietās, kurās parasti rodas korozijas perēklis. Tiek izmantoti tehnoloģiskie caurumi, pa kuriem ar īpašām zondēm izsmidzina „Krown” pretkorozijas materiālu. Ir iespēja veikt apstrādi arī daļēji — apstrādāt grīdu no apakšas. Atgādināšu, ka „Krown” materiāls nav mazuts vai darva, kas cauru gadu neciešami ož, bet videi draudzīga ķīmija ar karameļu aromātu, kas samērā ātri izvējojas. 

— „Krown” centrs Hanzas ielā pēc rekonstrukcijas piedāvā auto kopšanu?

R. A.: — „Krown” nekoncentrējas tikai uz korozijas apkarošanu. Firmas piedāvājumā ir visdažādākie kopšanas līdzekļi — sākot ar to, ka varam atbrīvot salonu no smakas, kuru atstājis kāds noklīdis runcis, vai pelējuma smakas, kura rodas pelējuma sēnes dēļ, kas ieperinājusies auto ventilācijas sistēmā un ir ļoti kaitīga veselībai, un beidzot ar ādas kopšanas līdzekļiem un sāls traipu noņēmējiem, jo modernizētais centrs no šā gada piedāvā salonu ķīmisko tīrīšanu un virsbūves kopšanu. Mūsu rīcībā ir moderna, videi draudzīga ķīmija, kura iztīrīs gaišu salonu pat tad, ja braucējs ierīvējis šajos sēdekļos džinsu apģērba nepateicīgi noturīgo krāsu. 

— Vai mājas apstākļos savu auto var efektīvi apstrādāt ar „Krown”?

R. A.: — Pilnvērtīgu apstrādi mājas apstākļos veikt nebūs iespējams, bet „Krown” piedāvā savu produkciju arī fasētu — aerosolā —, lai mājas apstākļos varētu apstrādāt tās vietas, kurām var piekļūt bez specifiskiem instrumentiem. „Krown” piedāvā ļoti plašu videi draudzīgu un saudzīgu pret kopjamām virsmām auto kopšanas un remonta ķīmiju. Ziemas periodā īpaši pieprasīts ir atsāļotājs „Salt Eliminator”, kuru lieto gan auto tīrīšanai, gan apavu kopšanai. 

Ja jūsu auto raud pēc martena krāsns, „Krown” nav panaceja un jaunību rūsas saēstam bleķim neatdos. Bet, ja rūsas sarkanie zobi vēl nav paguvuši pabojāt auto miesu un vēlaties to ilgi saglabāt labā stāvoklī, tad kanādiešu vitamīni nāks par labu spēkratam, kuru izmantosiet ilgu laiku. 

 www.krown.lv



 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-