Volvo koncepts „26” ar tuvākās nākotnes kokpitu.

Pievienots: 23. novembrī 2015 08:07 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Zviedrijas autobūves kompānija Volvo uz Losandželosas autoizstādi atvedusi Concept 26, kas demonstrē kompānijas inženieru skatījumu uz salīdzinoši netālu nākotni, kad automašīnas vadību daļēji vai pat pilnīgi uzņemsies autopilots.



Koncepta nosaukums „26” izvēlēts tādēļ, ka tieši tik laika dienā vidusmēra amerikānis patērē, lai nokļūtu no savas mājvietas līdz darbam ofisā. Volvo uzskata, ka brīžos, kad mašīnas vadību pārņem autopilots, vadītājs var nodarboties ar ko citu, piemēram, skatīties filmu, strādāt ar klēpjdatoru vai vienkārši atpūsties.

Kopumā Concept 26 ir trīs darba režīmi. Pirmais no tiem ir Drive, ko lieto tad, kad vadītājs pats vada automašīnu. Šajā gadījumā sēdeklis, stūre un spoguļi tiek noregulēti tāpat kā parastam automobilim. Ja vadītājs ieslēdz autopilotu, aktivizējas režīms Create – vadītāja sēdeklis atvirzās atpakaļ, bet no durvīm izvirzās salokāms galdiņš, ko var izmantot, lai novietotu klēpjdatoru. Trešajā režīmā Relax vadītāja sēdeklis atvirzās atpakaļ maksimālā attālumā no priekšējā paneļa, bet atzveltne ieņem tādu stāvokli, kas pēc konstruktoru domām garantē viskomfortablāko stāvokli, lai skatītos filmu uz liela multimediju sistēmas ekrāna.   

Volvo uzsver, ka salona konfigurācijas režīmi nevarēs strādāt visu laiku – piemēram, sliktos laika apstākļos vai blīvā satiksmē pieejams tikai Drive režīms – autopilotam, iespējams būs vajadzīga cilvēka palīdzība, tādēļ vadītājam jābūt gatavam jebkurā brīdī iejaukties un pārņemt vadību.

Jau kopš 2014.gada aprīļa Zviedrijas pilsētā Gēteborgā tiek testēta Volvo autopilota tehnoloģija. Tas ir apjomīgs projekts, kura intensīvākajā fāzē piedalīsies 100 automobiļi. Ar autopilotu aprīkotās automašīnas pārvietosies pa koplietošanas ceļiem, kur tās sastapsies ar ikdienas situācijām, ātrgaitas ceļu posmiem un vietām, kur mēdz gadīties satiksmes sastrēgumi. 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-