Kompaktklases universālu papildinājums – Ford Focus Turnier.

Pievienots: 2. martā 2010 14:50 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Detroitas motoršovā gada sākumā Ford kompānija parādīja jaunās paaudzes Focus četru un piecu durvju versijas, tagad pienākusi kārta Focus universāla versijai, ko amerikāņi solās nodemonstrēt Ženēvas autosalonā.

Focus Turnier tiks ražots Ford ražotnē Ķelnē un paredzēts izplatīšanai vairāk nekā 120 pasaules tirgos. Salīdzinot ar piecdurvju versiju, universāls izskatās samērā konservatīvs, lai gan arī te bez sportiskas nots neiztiek – par to liecina kāpjošā sānu līnija un aizmugures spoileris. Universālam daudz svarīgāk būtu kravas daudzums, ko tas spēj pārvadāt, taču šos parametrus Ford atklās vien Ženēvas izstādē. Toties netiek slēpts, ka jau bāzes aprīkojumā iekļauts elektroniskais diferenciāļa bloķētājs un pirmoreiz modeļa vēsturē – bremžu asistents, kas pilsētas satiksmē automātiski novērš uzbraukšanu priekšā braucošajam transportlīdzeklim. Kravas pārvadāšanai noderēs integrētie jumta reliņi un automātiski verams (opcija) aizmugures vāks.



Focus universāls tiks komplektēts ar četriem benzīna (105;125;150, 180 ZS – pēdējās divas versijas ar turbopūti) un pieciem dīzeļdzinējiem, kas pārklāj jaudas diapazonu no 115 līdz 163 zirgspēkiem. Grieze tiek nodota ar sešpakāpju manuālās vai (dažās versijās) Power-Shift divsajūgu transmisijas palīdzību. Patīkami tas, ka jaunās paaudzes motori būšot par 20% ekonomiskāki

Ford Focus jaunā paaudze startēs 2011.gada sākumā. Vispirms tirdzniecībā tiks laista piecdurvju versija, bet līdz universālam nāksies pagaidīt vēl dažus mēnešus.


Komentāri:

Anry - 5. martā 2010 13:31

Detroitas autoizstādē !! Runāsim takšu pīpli čisto po latviski, DAVAJ! ;) - Detroitas autoizstādē !!!- kas oriģinālvalodā saucas "motoru šovs un spektakulāras performances" -kā saka Avotiņš savos raidījumos, bet... večukiņ!, tas nav mašīnu iekšdedzes dzinēju (motoru) šovs.

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-