„Suomy SR Sport”

Pievienots: 26. oktobrī 2015 21:50 | Autors: Ronalds Cimoška | Komentāri: (0)

Ķiveri „Suomy SR Sport” var uzskatīt par plaši pazīstamā sporta modeļa „Apex” tradīciju turpinātāju.Kā mums nepārprotami norāda modeļa nosaukums, arī „SR Sport” ir ķivere, kurai dzīve vairāk paredzēta sacīkšu trasē. Tas gan nenozīmē, ka ķiveri nav iespējams izmantot ikdienā, tomēr, ja esat nolēmuši to darīt (kaut vai ķiveres ārkārtīgi krāšņā izskata dēļ), der zināt dažas šīs ķiveres atšķirības no lietošanai ikdienā paredzētajām. 

Pirmkārt, ļoti labi attīstītā ventilācija, kas paredzēta, lai sportistam pat maksimālo slodžu laikā nodrošinātu pietiekami intensīvu svaigā gaisa pieplūdi. Pat ar aizvērtām ventilācijas atverēm gaisa pieplūde ir tāda kā ikdienas ķiverēm ar atvērtām. Šo, sportā nepieciešamo īpatnību „SR Sport” ir pilnībā pārmantojusi no „Apex” modeļa. Tādēļ, ja esat nolēmuši šo ķiveri izmantot ikdienā, ņemiet vērā, ka pie zemākām temperatūrām jūsu galvai būs diezgan pavēsi. Toties, ja apkārtējā gaisa temperatūra sāks celties augstāk par +25 ⁰C, jūs šai ķiverei dziedāsiet slavas dziesmas. 

Faktiski ar šo niansi arī beidzas līdzība ar slaveno priekšteci. Ķiverei ir uzlabota forma, kas nodrošina labu aerodinamiku lielos ātrumos. Turklāt kardināli mainīts aizsargstikla noņemšanas mehānisms. „Apex”, lai nomainītu stiklu, bija nepieciešams speciāls instruments un trīs šamaņi, bet „SR Sport” tas ir izdarāms minūtes laikā bez īpašas piepūles. Lai novērstu nepatīkamus incidentus, fiksējošais elements ar atvāžamo skavu ērtākai lietošanai ir izgatavots no metāla. Lai noņemtu stiklu, vienkārši atvāžam skavu un pagriežam fiksējošo elementu, papildus pagriežot stiklu fiksējošo ķepiņu. Vienīgi neaizmirstiet — kreisajā sānā stikla atbrīvošana notiek „spoguļattēlā”. Fiksējošais elements, lai atbrīvotu stiklu, tiek griezts pretēji pulksteņa rādītāja virzienam. 

Atsevišķu uzslavu ir pelnījis ķiveres polsterējums. Tas ir ne tikai ļoti viegli izņemams, bet arī ārkārtīgi ērts, kas līdz šim sporta ķiverēs bijis liels retums. Nav vairs nepieciešami vairāki mokpilni „ienēsāšanas mēneši”. Polsterējums ir tik ērts, ka nav nepieciešams nekāds adaptācijas process. Te īsti vietā būtu KTM sauklis „Ready to race!”. Aizdare — sporta ķiverēm tradicionālais „D ring”. 

Secinājumi: ērti lietojama, ļoti labas kvalitātes sporta ķivere ar vidēju trokšņa līmeni.

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-