Volvo izgatavos elektrisku krosoveru ar gaitas rezervi 520 km.

Pievienots: 16. oktobrī 2015 08:03 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

2019.gadā Zviedrijas autobūves kompānija Volvo laidīs klajā elektriskās piedziņas krosoveru, kas ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem spēs nobraukt 520 kilometrus. Plānots, ka tas būs vidējā izmēra krosovers, kas tirgū konkurēs ar amerikāņu Tesla Model X.



Volvo izpilddirektors Hakans Samuelsons uzskata, ka pienācis laiks, kad elektriskās piedziņas automašīnas pārstāj būt nišas produkts. “Esam pārliecināti, ka jau pēc diviem gadiem katra desmitā mūsu automobiļa konstrukcijā tiks izmantoti elektriskie agregāti,” pasvītro Samuelsons.

Tas ir tikai viens no videi draudzīgo automobiļu projektiem, ko Volvo plāno realizēt tuvāko gadu laikā. Sarunā ar žurnālistiem ražotāja pārstāvji atklājuši, ka katram modelim, ko kompānija iekļaus piedāvājumā nākamo piecu gadu laikā, būs arī hibrīdmodifikācija ar bateriju uzlādēšanas iespēju pie parastā 220V tīkla.

Vispirms versijas ar kombinētajiem dzinējiem iegūs lielie modeļi, kas izgatavoti uz SPA modulārās platformas. SPA platforma ir pamatā arī jaunās paaudzes XC90 un šim krosoveram hibrīdmodifikācija jau pieejama. Tā ir 320 ZS jaudīga divlitru benzīna motora un 80 ZS elektromotora apvienība, kas strādā kombinācijā ar astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Paredzams, ka nākamgad līdzīgas konstrukcijas hibrīdiekārtu saņems arī sedanu flagmanis S90.

No 2017.gada Volvo savu jauno modeļu konstruēšanai izmantos tikai divas modulārās platformas: CMA kompaktajiem modeļiem un SPA lielākajiem modeļiem. Abas platformas piemērotas ne tikai automobiļiem ar benzīna un dīzeļa dzinējiem, bet arī hibrīdiem un elektriskās piedziņas mašīnām. Tās ir universālas arhitektūras, kas ļaus mainīties savā starpā ar tehniskajiem risinājumiem, ieskaitot dzinējus, multimediju iekārtas u.c. komponentus. 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-