EuroNCAP jaunākie testi – Opel Karl bez augstākās atzīmes.

Pievienots: 8. oktobrī 2015 08:27 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (2)

EuroNCAP sarīkojis jaunākās drošības pārbaudes, triecot sienā trīs jaunus modeļus: Hyundai Tucson, Opel karl un Mazda MX-5. Augstāko vērtējumu saņēma tikai Hyundai krosovers, bet Opel un Mazda nācās samierināties ar četrām zvaigznēm.



Četras zvaigznes mikroauto un mazauto klasē pēc stingrāko kritēriju ieviešanas 2014.gadā nebūt nav tas sliktākais rezultāts - šādas klases automobiļiem nereti pietrūkst vienas vai otras drošības sistēmas, kas lielākiem un dārgākiem spēkratiem jau kļuvuši par normu. Piemēram, Mazda MX-5 atzīme tika samazināta par automātiskās bremzēšanas sistēmu, kas šim modelim nav pieejama pat par papildu maksu.

Ar Opel Karl situācija ir savādāka un EuroNCAP piešķirtās četras zvaigznes ir drīzāk pavilktas aiz matiem. Dati, kas tika saņemti pārbaužu rezultātā liecina, ka frontāla trieciena gadījumā traumām pakļauts pasažieru krūškurvis un vadītāja kājas, smagās traumās mazauto braucošie var iedzīvoties arī sānu triecienā un arī saņemot triecienu no aizmugures, pastāv augsta iespējamība savainot kakla skriemeļus.

Bērni Opel Karl ir pasargāti labi (atzīme drīzāk tuvu piecām zvaigznēm nekā četrām) un arī gājēji var justies samērā droši – vērtējums “četras zvaigznes.” Automātiskās bremzēšanas sistēma nav pieejama, tādēļ arī palīgsistēmu vērtējumā augstāka atzīme par četrām zvaigznēm nebija iespējama.

Opel kritikai piekritis un apsolījis Karl drošību uzlabot.

Komentāri:

Viesis: HENRIETTA FERNANDO - 6. februārī 2016 12:52

Uzmanību !!! Uzmanību !!!
Vai jums ir nepieciešams kredīts? Vai jums ir nepieciešams steidzami naudu, lai sakārtotu savu finanšu problēmas? Meklēt ne vairāk, jo mēs piedāvājam 100% garantēta aizdevumus ar zemu procentu likmi 2%.
Rakstiet mums uz: (henriettafernandoloanfirm@gmail.com)

Viesis: valdža - 28. novembrī 2019 12:57

ar šito es paķēru briedi tagad opis komā

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-