Renault pikaps gaidāms 2017.gadā.

Pievienots: 7. septembrī 2015 08:11 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Renault prezentējis konceptuālu vidējā izmēra pikapu Alaskan, kas par sērijveida modeli pārtaps līdz 2017.gadam. Vēlāk šo platformu savam pikapam izmantos arī Mercedes.



Vizuāli Captur un Kadjar līdzīgajam Alaskan ir četrdurvju kabīne, kurā var izvietoties pieci braucēji, 21 collu riteņu diski, diožu priekšējie un aizmugures lukturi, kā arī ietilpīga kravas kaste, kurā var transportēt vairākus velosipēdus, sērfošanas dēļus vai tūrisma aprīkojumu. Pieminēšanas vērta ir kravas kastes konstrukcija – grīdā iebūvētas sliedes ar regulējamiem stiprinājuma punktiem, bet aiz kabīnes un virs riteņu arkām ir aizverami nodalījumi, kur noglabāt sīkākus priekšmetus. Renault norādījis, ka 5,1 m garā pikapa kravnesība ir viena tonna, bet par dzinējspēku tiek izmantos Nissan Navara 2,3 litru Biturbo dīzeļdzinējs ar 190 ZS jaudu.



Alaskan pamatā ir Renault partnera – japāņu kompānijas Nissan jaunās paaudzes pikapa Navara šasija, bet mazliet tālākā nākotnē šo platformu izmantos arī Mercedes-Benz pikapam, kura ražošanai jāsākas 2020.gadā. Paredzams, ka Renault ražojums tiks piedāvāts arī ārpus Eiropas, tādēļ sērijveida modelim būs arī vienkāršāka versija ar pakaļējo tiltu un spirālatsperēm. Šādai versijai iebūvēs 160 Zs dīzeļdzinēju.  

Renault Alaskan sērijveida modelis tiks parādīts nākamgad, bet tirdzniecībā tas nonāks 2017.gadā. Par Renault pikapa galvenajiem konkurentiem šajā automobiļu segmentā jāuzskata Toyota Hilux un Ford Ranger. Renault pikaps tiks ražots Nissan rūpnīcā Barselonā, kur top arī jau pieminētais Nissan Navara.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-