Land Rover izstrādājis „caurspīdīgu” treileri.

Pievienots: 2. septembrī 2015 07:38 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Britu kompānijas Land Rover inženieri izstrādājuši sistēmu, kas likvidēs tā saucamo aklo zonu, gadījumos, kad automašīna velk dzīvojamo treileri vai piekabi.



Jaunā drošības sistēma Transparent Trailer aktivizējas automātiski pēc tam, kad treilerim pievienots vilcējs. Izmantojot 360 grādu apkārtskata  video kameras, kameru kas iebūvēta treilera aizmugures daļā, vilcēja sānu spoguļos un atpakaļskata kameru, Transparent Trailer veido vienotu kopskata bildi, ko vadītājs redz savā salona atpakaļskata spogulī.

Ieslēdzot atpakaļgaitu, attēls no treilera kameras tiek novadīts uz multimediju sistēmas ekrānu, kurā redzamas automašīnas un piekabes virzienu marķējošās līnijas, kas palīdz vadītājam ieturēt pareizo trajektoriju uz plānoto mērķi. 



Reizē ar Transparent Trailer prezentēta vēl viena noderīga sistēma – treilera iekštelpas pārraudzības sistēma Cargo Sense, kas, pateicoties grīdā iebūvētajiem spiediena sensoriem un iekštelpas video kamerai, ļauj sekot līdzi kravas iekraušanai un izvietošanai. Ja sistēma konstatē novirzes no normas, piemēram, kravas izkustēšanos brauciena laikā, automašīnas mērinstrumentu panelī iedegas signāls Check Cargo („pārbaudiet kravu").

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-