Apple gatavo bezpilota auto Titan.

Pievienots: 18. augustā 2015 08:11 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Datortehnikas un viedtālruņu ražotājs Apple visā nopietnībā pievērsies arī autobūvei un gatavojas pirmā prototipa praktiskajiem izmēģinājumiem.



Izdevums The Guardian raksta, ka Apple pirmais automobilis iegūs nosaukumu Titan un tiks apgādāts ar bezpilota tehnoloģiju. Pirmā projekta fāze jau aiz muguras un kompānija gatavojas praktiskajiem izmēģinājumiem pamestajā kara bāzē GoMentum Station, kas atrodas netālu no Sanfrancisko.

Bezpilota automobiļa projektā iesaistīti vismaz 100 darbinieku Apple viceprezidenta Stīva Zadeski vadībā. Daži no vadošajiem darbiniekiem strādājuši citās auto kompānijās, piemēram, Dags Betss, kas nodarbosies ar Apple elektromobiļa (vēl viens autobūves projekts) izstrādi, agrāk bija viens no Fiat Chrysler vadošajiem menedžeriem, bet virkne Titan projektā iesaistīto agrāk darbojās Tesla Motors sastāvā.

Kas attiecas uz Apple elektromobiļa projektu, tad, pēc neoficiālas informācijas, amerikāņi to plāno izgatavot uz BMW i3 bāzes, solot, ka uz konveijera tas nonāks jau 2020.gadā. Ja tas piepildīsies, Apple elektromobilis kļūs par Tesla un General Motors videi draudzīgo modeļu konkurentu.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-