Tesla prezentē automātisko strāvas uzlādēšanas iekārtu.

Pievienots: 10. augustā 2015 08:22 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Tesla Motors savā Youtube kanālā publicējusi video rullīti ar jaunās automātiskās uzlādēšanas sistēmas prototipu, kas var kļūt par alternatīvu elektromagnētiskās indukcijas tehnoloģijai.



Vizuāli metāla čūskai līdzīgais kabelis varbūt nav sevišķi pievilcīgs un dažam iespējams pat iedveš bailes, taču savu funkciju tas pilda kā iecerēts un pats galvenais, atbrīvo vadītāju no kaitinošās vajadzības staipīties ar uzlādes kabeļiem. 

Sistēma konstatē, kad elektromobilis iebrauc stāvvietā vai garāžā un aktivizē kabeļa padošanas mehānismu, kas  pieslēdzas pie uzlādēšanas ligzdas. Tesla Motors vadītājs Īlons Masks jau agrāk norādīja, ka Tesla elektromobili, kas varēs patstāvīgi atrast stāvvietu un brīvu elektrības uzlādes staciju, tiks apgādāti ar automatizētiem uzlādes kontakta aizvara vāciņiem.

Attiecībā par sērijveida ražošanu nekādu norāžu nav, taču speciālisti norāda uz zināmām priekšrocībām, kas šādam uzlādēšanas paņēmienam ir attiecībā pret jau pieminēto indukcijas metodi – tiešā pieslēgšanās ar kabeli nodrošina ātrāku bateriju uzlādi, turklāt ar mazāku elektroenerģijas patēriņu.

Šobrīd Tesla Model S bateriju uzlādēšana mājas apstākļos aizņem 4,5 stundas, pieslēdzoties pie pilsētas elektrotīkla – 9,5 stundas, savukārt izmantojot ražotāja Supercharger staciju dīkstāvē nāksies pavadīt mazāk par stundu.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-