No 30 150 eiro - nosaukta Ford S-Max cena.

Pievienots: 24. jūnijā 2015 14:45 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

30 150 eiro, viedā kruīzkontrole un iespēja saskatīt šķēršļus "aiz stūra" - Ford nosaucis minivena S-Max cenu Vācijas tirgum un pastāstījis par jaunākajām tehnoloģijām, kas iekļautas septiņvietīgā ģimenes auto konstrukcijā.



S-Max sagatavoti seši motori – divi benzīna un četri dīzeļa agregāti. Lētākā versija (30 150€) aprīkota ar 160 ZS jaudīgu EcoBoost 1,5 litru turbo benzīna dzinēju, bet cenu ziņā pieejamākā dīzeļmodifikācija ar 2,0 litru 120 ZS agregātu maksās 31 200 eiro. Jaudīgākais benzīna motors (2,0 litri/240 ZS) kombinācijā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu būs pieejams par 34 150 eiro, bet 34 700 eiro pircējam būs jāizdod, ja tas savā īpašumā vēlēsies iegūt S-Max pilnpiedziņas (modeļa vēsturē pirmoreiz) versiju ar 150 ZS dīzeli un 6MK. Savukārt, piemaksājot 3500 eiro 4x4 variants būs pieejams versijā ar spēcīgāku 180 ZS dīzeli un PowerShift automātisko kārbu.

Ford uzsver, ka jaunais S-Max tiek komplektēts ar jaunu drošības sistēmu, kas ļaus vadītājam „uzzināt, kas notiek aiz stūra,” pateicoties radiatora režģī iebūvētajai, tikai 33 mm lielai videokamerai. Videokamera aprīkota ar mazgātāju, kas iedarbojas reizē ar logu tīrītājiem un nodrošina pārskatāmību 180 grādu leņķī, attēlu projicējot astoņu collu multimediju sistēmas ekrānā. Ford uzskata, ka jaunā sistēma palīdzēs izvairīties no sadursmēm, kas notiek izbraucot no stāvvietas situācijās, kad redzamību ierobežo citi automobiļi vai ēkas, pārbraucot „aklos krustojumus” vai šauras ieliņas.



Par Split View nodēvētā drošības sistēma iegādājama kā papildaprīkojums, kas kopā ar atpakaļskata kameru un parkošanās sensoriem priekšā un aizmugurē izmaksās 900 eiro. Vēl viens jaunievedums ir Intelligent Speed Limiter – „viedā” kruīzkontrole, kas saņemot datus no navigācijas un ceļazīmju atpazīšanas sistēmas prot samazināt ātrumu vietās, kur darbojas ātruma ierobežojums.

Abas jaunās drošības sistēmas pieejamas gan S-Max minivenam, gan arī Galaxy, bet vēlāk to varēs pasūtīt krosovera Edge Eiropas versijas pircēji.

Otrās paaudzes S-Max pieejamo ekstru sarakstā tagad būs apsildāma stūre, sēdekļi ar apsildi, ventilāciju un masāžas funkciju, sānu drošības spilveni aizmugurē. Trešā sēdekļu rinda ar divām papildu vietām maksā EUR 950, elektriski atverams/aizverams bagāžas nodalījuma vāks EUR 470 vai EUR 700 (kopā ar Keyless-Go) – ja vēlas funkciju, kas to iedarbina, pavēzējot kāju zem aizmugures bufera. S-Max būs pirmais Ford modelis, kas komplektēts ar AFS (Adaptive Front Steering) stūres iekārtu, kas regulē slodzi uz stūres ratu atkarībā no automašīnas ātruma. Jāatzīmē arī jaunie LED starmeši, kas nodrošina maksimāli efektīvu ceļa apgaismojumu, neapžilbinot pretimbraucēju, kā arī citas drošības sistēmas, piemēram, Pre-Collision Assist ar automātisko gājēju atpazīšanas sistēmu. 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-