Škoda Rapid – tagad drošāka un tīrāka.

Pievienots: 2. jūnijā 2015 08:54 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Čehijas autobūves kompānija Škoda veikusi nelielu, taču efektīvu iejaukšanos modeļa Rapid un Rapid Spaceback konstrukcijā, padarot tos drošākus un videi draudzīgākus.



Škoda Rapid un Rapid Spaceback motori tagad atbilst Euro-6 normatīviem, bet visas versijas jau no rūpnīcas aprīkotas ar pēcsadursmes bremzēšanas sistēmu, kas pēc avārijas neļauj automobilim virzīties tālāk, nobraukt no ceļa vai ieripot pretējā joslā. Ja vien pircējs vēlēsies, abu modeļu drošības aprīkojumu varēs papildināt ar autovadītāja brīdinājuma sistēmu, kas neļaus tam aizmigt (50€), priekšējo radaru, kas darbojas kopā ar City bremžu sistēmu un palīdz izvairīties no sadursmes ar priekšā braucošo transportlīdzekli (270€), parkošanās sensoriem priekšpusē (290€), Climatronic klimatkontroles sistēmu, ieskaitot mitruma sensoru un salona atpakaļskata spoguli ar automātisko pretapžilbināšanas funkciju (420€).

Visi Rapid un Rapid Spaceback motori tagad aprīkoti ar bremžu enerģijas rekuperācijas un Start-Stop sistēmu, bet pāreja uz Euro-6 nozīmē ne tikai mazāk izmešu, bet arī vairāk zirgspēku. Tā bāzes versijas 1,2 litru TSI motors turpmāk attīstīs 90 ZS un būs pieejams arī ar 7-pakāpju DSG pārnesumkārbu, bet jaudīgākā šī motora varianta rīcībā turpmāk būs 110 ZS. Jaudīgākais Rapid un Rapid Spaceback benzīna motors tagad attīsta 125 ZS un tiek komplektēts ar 7-pakāpju DSG. Jāpiezīmē, ka pēc modernizācijas šis agregāts kļuvis par 19% ekonomiskāks un uz 100 km patērē vidēji 4,7 litrus degvielas. Dīzeļu izvēlē divi TDI ar 1,4 un 1,6 litru darba tilpumu, kas attīsta attiecīgi 90 un 116 ZS.

Abiem modeļiem nedaudz pamainīts mērinstrumentu bloka un priekšējā paneļa dizains, virzienrādītāji no priekšējiem spārniem pārceļojuši uz sānu atpakaļskata spoguļu korpusiem, bet par papildu maksu var pasūtīt miglas lukturus ar līkumu izgaismošanas funkciju un diožu dienasgaitām.

Pircējiem, kam iet pie sirds sportisks dizains, ražotājs iesaka Spaceback versiju Monte Carlo (no 20 350€), kas aprīkota ar melniem 16 collu riteņiem, melnu aizmugures spoileri, tonētiem aizmugures stikliem un izskatīgu aizmugurējo buferi ar difuzora imitāciju.

Savukārt pilnīgi jauna ir versija Rapid Spaceback Emotion Plus, kas komplektēta ar 17 collu vieglmetāla riteņu diskiem, Bolero audio sistēmu, sagatavi tālruņa pieslēgšanai, jauniem sporta sēdekļiem, ar ādu apvilktu stūri un miglas lukturos integrētām LED dienasgaismām. Pērkot Rapid Spaceback Emotion Plus (no 19 950€), klients ietaupa 2640 eiro, kas būtu jāizdod, ja šādas ekstras pasūtītu atsevišķi.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-