400 ZS VW Golf hibrīdam.

Pievienots: 15. maijā 2015 08:28 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Wörthersee 2015 tūninga festivālā Volkswagen ieradies ar 400 ZS jaudīgo Golf GTE Sport. 100 km/h šāds automobilis sasniedz 4,3 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 280 km/h.



Volkswagen koncerns savus piekritējus jau pieradinājis pie domas, ka tuvojoties ikgadējam Wörthersee autopasākumam, no kompānijas var gaidīt jaunas un spilgtas idejas, kas iemiesotas dažādos konceptos un pat konveijeram gatavos automobiļos.

Izņēmums nav arī šī gada izstāde. Mediji jau ziņoja par Golf GTI Clubsport – 265 ZS jaudīgu modeli, kas 2016.gadā piedzīvos sērijveida ražošanu, par sportisku Golf, ko gatavo Volkswagen jauno speciālistu grupa un par  Audi TT Clubsport Turbo, kas attīsta 600 ZS. Izrādās, tie vēl nav visi jaunumi, jo eksponātus papildinās hibrīda Golf GTE Sport ar trīs motoriem un 400 ZS jaudu.

Golf GTE Sport ir īpaši efektīgs koncepts, kas izceļas ar zemu, platu un agresīva izskata virsbūvi, kas pārsvarā veidota no oglekļa šķiedras. Sporta bolīdam ir šauri starmeši, liela izmēra riteņu diski, jumta spoileris un divas apaļas izplūdes caurules, kas izvadītas aizmugurējā difuzora centrā. Koncepta durvis atveras uz augšu, atklājot futūristiska izskata kokpitu, kurā iebūvēti ar platu viduskonsoli atdalīti un piecpunktu drošības jostām apgādāti sporta sēdekļi. F1 bolīdiem līdzīgajai stūrei priekšā sarindojušies trīs krāsaini displeji, kurus pilots izmanto, lai pārliecinātos par darba režīmu un sistēmu darbību, kontrolētu jaudas un atlikušās enerģijas daudzumu, iegūtu informāciju par automašīnas ātrumu un nobraukto apļu laikiem.

Golf GTE Sport aerodinamiskais aprīkojums un piekares konstrukcija ir veidota tā, lai sasniegtu iespējami labāku rezultātu sacīkšu trasēs, tādēļ arī dzinējspēkam jābūt atbilstošam. Un Golf GTE Sport tāds ir – patiesībā, veseli trīs: 1,6 litru 299 ZS benzīna agregāts no Polo R WRC, kā arī divi elektromotori ar 115 ZS katram, tātad kopā apaļi četri simti ZS. Parastā režīmā automašīna pārvietojas līdzīgi kā Golf GTE – ar elektrību, bet hibrīda režīmā strādā iekšdedzes dzinējs, kam pieslēdzas elektromotori, ja rodas vajadzība pēc lielākas jaudas.

Ja pilots aktivizē GTE režīmu, elektromotoriem kļūst pieejama Boost funkcija, kas divvietīgo Golf, kas līdz ar to kļūst arī par pilnpiedziņas spēkratu, līdz 100 km/h katapultē 4,3 sekundēs, 200 kilometrus stundā ļaujot sasniegt 15,9 sekundēs. Hibrīda maksimālais ātrums - 280 km/h.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-