Jaunā Opel Astra saņems LED matricu lukturus.

Pievienots: 13. maijā 2015 07:52 | Autors: Opel | Komentāri: (0)

Opel pamazām atklāj informāciju par jaunās paaudzes hečbeku Astra, kas pirmizrādi piedzīvos Frankfurtes autoizstādē šā gada septembrī. Kļuvis zināms, ka VW Golf galvenais konkurents iegūs modernāko gaismu tehniku šajā automobiļu segmentā – LED-matricu lukturus Intelli-Lux, kas pircējam tiks piedāvāts kā papildaprīkojums.



Nākotnes inteliģentās apgaismojuma sistēmas pirmizrāde jaunajā Opel Astra notiks starptautiskajā Frankfurtes auto izstādē (2015. gada 17.–27. septembris). Šī revolucionārā, pilnībā no LEDmatricu IntelliLux gaismām sastāvošā sistēma, kas nodrošina nežilbinošas tālās gaismas, būs pirmo reizi pieejama kompaktklases modelī. Tas nozīmē, ka vismodernākās apgaismojuma tehnoloģijas nu būs pieejamas visplašākajam pircēju lokam, kāds līdz šim pieredzēts. Tā kā pašreizējā Astra paaudzē tika ieviests arī adaptīvais biksenona apgaismojums, Opel jau atkal ar savu nākamo, kompaktklases bestselleru uzņemas pioniera lomu apgaismojuma tehnoloģijās.

„Mēs demokratizējam tehnoloģijas, padarot inovācijas pieejamas un ieviešot tās ražošanā sērijveida automobiļos. Mūsu jaunās LED matricu gaismas IntelliLux ir tam ideāls piemērs. Ar šīs apgaismojuma tehnoloģijas ieviešanu kompakto transportlīdzekļu klasē Opel kļūst par pirmo autoražotāju, kas piedāvā šo ļoti efektīvo un augstas veiktspējas apgaismojuma sistēmu šajā segmentā. LED tehnoloģiju ieviešana nodrošina izcilu veiktspēju nakts laikā, uzlabojot vadītāja un pasažieru drošību,” saka Čārlijs Kleins (Charlie Klein), Opel automobiļu inženieru nodaļas viceprezidents.



Gaišs kā dienā: tālās gaismas, kuras neapžilbina citus satiksmes dalībniekus

Pēc tam, kad biksenona adaptīvais apgaismojums tika padarīts pieejams lielākajā daļā modeļu, tajā skaitā pašreizējā Astra, kuras vairāk kā 200 000 pārdotie eksemplāri ir bijuši aprīkoti ar šo sistēmu, Opel inženieri Starptautiskajā tehniskās attīstības centrā Riselsheimā pievērsās jaunas paaudzes apgaismojuma sistēmas attīstīšanai un uzlabošanai. Pēc gadiem ilgas sagatavošanās Opel jaunā, patentētā IntelliLuxpilnībā LED gaismu sistēma ir gatava ražošanai. Līdz šim šāda tipa sistēma bijusi pieejama tikai augstākā tirgus segmenta transportlīdzekļos luksus klasē. Opel to ieviesīs jaunajā Astra paaudzē, un tās pirmizrāde notiks šī gada starptautiskajā auto izstādē (IAA) Frankfurtē septembrī. Tas bija iespējams, pateicoties attapīgiem risinājumiem un jaunākās paaudzes LED, kas nodrošina dienas gaismai līdzīgu apgaismojumu.

Katrs jaunās Opel Astra priekšējais lukturis sastāv no 8 LED segmentiem un tas kopā ir apvienots jaunā sistēmā, kas automātiski un nepārtrakti pielāgo gaismas stara garumu un sadali ikvienai satiksmes situācijai. Šajā procesā tā darbojas kopā ar Opel Eye priekšējo kameru, kas, piemēram, konstatē citu transportlīdzekļu kustību, lai attiecīgie LED segmenti, kuri varētu apžilbināt tuvojošos vadītāju, automātiski varētu tikt izslēgti un ieslēgti.

Tiklīdz transportlīdzeklis vairs neatrodas pilsētā, tālo gaismu apgaismojums automātiski tiek ieslēgts – un arī paliek ieslēgts. Tas nodrošina augstāku drošības līmeni, kā to apstiprina Darmštates Tehniskās Universitātes un Eiropas Gaismas un Redzes Drošības Iniciatīvas  (European LightSightSafety Initiative)pētījums. Tas atklāj, ka, braucot ar Astra ar IntelliLux ar ātrumu 80 km/h, vadītāji pamana priekšmetus ceļa malās 30 līdz 40 metrus ātrāk nekā ar parasto halogēna vai ksenona tuvo gaismu apgaismojumu. Tas vadītājiem nodrošina papildu 1,5 sekundes, lai reaģētu, piemēram, uz ceļu pēkšņi šķērsojošu dzīvnieku.

Šis ir ieguvums ne vien Astra vadītājiem – baudot izcilus gaismas un redzamības apstākļus, viņi neapžilbina citus satiksmes dalībniekus. Kad kamera konstatē gaismas avotu, kas nāk no aizmugurē vai pretī braucošiem transportlīdzekļiem, atsevišķas LED gaismas attiecīgajā zonā tiek atslēgtas, vienkārši „izgriežot” zonu ap šiem transportlīdzekļiem. Pārējā ceļā daļa un apkārtne joprojām ir spilgti izgaismota. Ar šāda līmeņa precizitāti un pielāgošanos LED matricu gaismas paceļ apgaismojuma tehnoloģiju nākamajā līmenī.

Opel apgaismojuma inženieri padarījuši inteliģento pilnībā LED gaismu sistēmu ne vien pieejamāku, bet vēl inteliģentāku. Tā kā ne visi Astra pircēji izvēlēsies rūpnīcā iebūvētu navigācijas sistēmu, tad apgaismojuma sistēmai ir jāspēj patstāvīgi noteikt, vai transportlīdzeklis atrodas pilsētā vai, piemēram, uz lielceļa.IntelliLux sistēma jaunajā Astra būs pirmā matricu gaismu sistēma, kas spēj darboties arī bez navigācijas sistēmas palīdzības. Papildus dažādajām automātiskajām tuvo un tālo gaismu variācijām, IntelliLux LED arī nodrošina īpašu lielceļa apgaismojuma režīmu, kas vēl vairāk uzlabo drošību naktī. Un īpaša iekāpšanas un izkāpšanas gaismu funkcija padara šīs darbības ērtas arī tumsā.

Gaišāka, ilgāk kalpojoša, efektīvāka: Opel IntelliLux LED trīskāršs ieguvums

LED matricu gaismu augstā efektivitāte nodrošina papildu drošību un komfortu. Sistēma ne vien spilgtāk izgaismo apkārtni nekā parastā apgaismojuma sistēma, turklāt tai ir arī ievērojami ilgāks mūžs nekā parastajām apgaismojuma sistēmām, bet arī ievērojami garāks kalpošanas ilgums nekā lukturiem ar halogēna vai ksenona spuldzēm. Vēl viena priekšrocība ir tā, ka lukturī vairs nav nepieciešamas mehāniskas kustības – atsevišķi LED segmenti tiek izslēgti atkarībā no situācijas, kas arīdzan nodrošina tādu izturību, kas ievērojami pārsniedz mašīnas mūža ilgumu.

Visbeidzot, jaunā apgaismojuma sistēma arī dizainerus padarījusi ļoti laimīgus. Līdz šim lukturu korpusa gabarītus noteica tehnoloģija, kas bija tajos iekšā, bet tagad luktura redzamās daļas izmērus pamatā nosaka esošā spuldze. Pateicoties mazajiem LED elementiem, kas tiek izmantoti matricu gaismās un tam, ka vairs nebūs nepieciešamas mehāniskas, sarežģītas kontroles ierīces, kurām nepieciešams daudz vietas, , lukturus būs iespējams veidot smalkākus un vieglākus.



 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-