Krievu mehāniķa paštaisītā amfībija.

Pievienots: 28. novembrī 2014 08:24 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Ja runa ir par bezceļiem, tad Krievija ir viena no tām pasaules valstīs, kur tie nav tālu jāmeklē – lielu milzīgās valsts teritoriju klāj biezi meži, purvi, kalni, upes un stepes, tādēļ nav brīnums, ka tieši Krievijā īpaši sarežģītiem braukšanas apstākļiem radītā tehnika allaž bijusi ļoti pieprasīta.



Ar šādas tehnikas konstruēšanu nodarbojas ne vien lielie autoražotāji (Ural, ZIL, bet arī privātie entuziasti, kā, piemēram, Sanktpēterburgas mehāniķis Aleksejs Garagašjans.Garagašjana offroad koncepts ir viens no labākajiem savā jomā – tas spēj peldēt, braukt pa plānu ledu, ielūst tajā un tikpat viegli izķepuroties atpakaļ, tur, kur ledus biezāks, pārvarēt purvainus posmus, smiltis, klintis un stāvus kāpumus.



Garagašjana amfībijas konstrukcijā galvenais uzsvars likts uz riteņiem – milzīgām, zema spiediena riepām, kas nodrošina kustību uz priekšu un komplektā ar hermētisko alumīnija virsbūves pamatu, ļauj tam arī peldēt. Par amfībijas dzinējspēku kalpo japāņu Kubota 1,5 litru četru cilindru dīzeļdzinējs ar 44 ZS jaudu. Konstrukcija maksimāli vienkārša: ar motoru savienotas četras paša konstruētas asis, uz kurām griezes moments tiek pārnests ar zobratu un ķēžu starpniecību, tādēļ nekādi smalki, dārgi un komplicēti diferenciāļi un piedziņas vārpstas nav vajadzīgas. Amfībijas vadīšana notiek pēc kāpurķēžu traktora principa – ar sviru palīdzība. Pavelkot vienu vai otru sviru, amfībija griežas pa labi vai kreisi, pavelkot abas – bremzē, un tāpat kā kāpurķēžu traktors, var apgriezties uz vietas. Konstruktors uzskata, ka galvenais ir funkcionalitāte, tādēļ komfortam „atmests ar roku” – mašīnai nav ne apsildes, ne ventilācijas, bet sēdekļa lomu pilda vienkāršs polsterēts soliņš, ko vajadzības gadījumā var transformēt par 2,10 m garu „gultu.” Vienīgais aizsargs pret vēju un nokrišņiem ir paceļams vējstikls, kas nekādā gadījumā nav lieks, ja ņem vērā faktu, ka Garagašjana amfībija uz laba seguma var attīstīt līdz pat 30 km/h.

Kā tas viss darbojas un kā tas tapa, var aplūkot Youtube ievietotajos video:Garagašjana amfībija

http://www.youtube.com/watch?v=aNhI5vw_BAI

https://www.youtube.com/watch?v=KgaUqgqRp8k


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-