Izplūdes gāzu katalizators

Pievienots: 13. septembrī 2014 12:53 | Autors: Laikrskats "AutoInfo" | Komentāri: (0)

Tās lietas, kuru mēs ikdienā saīsināti dēvējam par katalizatoru, pilnais nosaukums ir auto katalītiskais izplūdes gāzu neitralizators jeb katalītiskais konvertors, kas ir keramisku šūnu konstrukcija. Šīs šūnas ir nepieciešamas, lai palielinātu izplūdes gāzu kontakta platību ar virsmu, uz kuras pamatā ir uzklāts plāns platīna—irīdija sakausējums.


Šī pārklājuma sakausējumā ietilpst reti metāli — platīns, pallādijs un rodijs. Nesadegušās degvielas pārpalikumi (CO, CH, NO), pieskaroties katalītiskā slāņa virsmai, ar skābekļa palīdzību, kurš ir tajās pat izplūdes gāzēs, oksidējas. Reakcijas rezultātā tiek izdalīts siltums, kurš sasilda katalizatoru un tā aktivizē oksidēšanos. No katalizatora (vesela) izejošās izplūdes gāzes satur zemāku CO2 koncentrāciju. Tieši augstais CO2 izplūdes gāzu koncentrācijas līmenis ir galvenais iemesls, kādēļ izplūdes sistēmā nepieciešams katalizators.


„AD Parts” Latvijas tirgū piedāvā universālos dažādu formu katalizatorus, ar kuriem iespējams aizvietot oriģinālos automašīnu atgāzu katalizatorus, kas paredz krietni zemākas izmaksas katalizatora maiņas gadījumā, pretēji tam, ja būtu nepieciešams izstrādāto katalizatoru mainīt pret oriģinālo izstrādājumu. „AD Parts” darbnīcā katalizatora nomaiņa, ja tas atrodas izplūdes kolektorā, izmaksā — kopā ar darbu — vidēji ap 200—250 EUR, ja katalizatoram ir viegli piekļūt, un ap 350 EUR, ja katalizators atrodas grūti pieejamā vietā un tā nomaiņa prasa papildu darbu. Ja sistēmas ir ļoti sarežģītas, cenas tiek apspriestas atsevišķi. Ir arī iespējams veikt šos darbus, ja klienti atved jau noņemtas izplūdes, kas padara katalizatora nomaiņas darbu krietni lētāku.


Katalizatoru piegādātājs ir viena no lielākajām ASV kompānijām „Magnaflow”, kas piedāvā augstas kvalitātes nerūsējošā tērauda produktus, saistītus ar automobiļu izplūdes sistēmām. „AD Parts” piedāvājumā ir vairāk nekā 100 dažādu izmēru un tipu katalizatoru. Papildus jau minētajiem produktiem tiek piedāvātas kvalitatīvas izplūdes sistēmas X un Y tipa pārejas. Tā kā vairumā gadījumu nekas nav jāpasūta vai jāgaida, katalizatoru nomaiņu ir iespējams veikt diezgan īsā laikā. Ir pieejami gan benzīna dzinējiem, gan dīzeļiem paredzētie universālie katalizatori, kā arī speciālas formas katalizatori automašīnām, kurās ir maz vietas to uzstādīšanai.


„AD Parts” savā darbnīcā veic arī kvalitatīvu katalizatoru diagnostiku un pārbaudi.


 



Veikals: Čiekurkalna 1. līnija 47., tālr. 26568942


Darbnīca: Duntes ielā 34, tālr. 29908677

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-