KiraVan – ekspedīciju auto bez ierobežojumiem.

Pievienots: 25. augustā 2014 08:57 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Brens Ferens ir ASV kompānijas Applied Minds galvenais dizaineris, kas izstrādājis īpaši skarbiem ekspluatācijas apstākļiem paredzētu ceļojumu un ekspedīciju auto KiraVan, kas jau līdz 2014.gada beigām var pārtapt par reāli funkcionējošu transportlīdzekli.



Kompānija Applied Minds nodarbojas ar tehniski sarežģītu transportlīdzekļu konstruēšanu ekspedīciju organizētāju, pētniecības institūtu un filmu industrijas vajadzībām, bet KiraVan ir galvenā dizainera Ferena projekts, ko viņš veltījis savai četrus gadus vecajai meitiņai Kirai par galveno uzdevumu izvirzot tāda ceļojuma transporta radīšanu, kas ļautu sasniegt praktiski visus iecerētos mērķus un ceļot gandrīz bez ierobežojumiem.

Rezultātā tapa KiraVan – 23,5 tonnas smags transportlīdzeklis, kura garums ieskaitot treileri ir 15,85 metri. Spēkrata pamatā ir Unimog U500 ar regulējamu pneimatisko balstiekārtu un 280 ZS (1100 Nm) jaudīgu R6 6,4 litru turbo dīzeļdzinēju. Tā kā standarta Unimog nevar piedāvāt tik daudz vietas, cik ceļotājiem bija nepieciešams, vācu universālā apvidus automobiļa rāmis tika pastiepts garumā, kombinēts ar četrvietīgu kabīni un sedlu ierīci, kas to savieno ar piekabi-dzīvojamo treileri.

 Lai ceļotājiem nebūtu jāmeklē degvielas uzpildes stacijas, KiraVan aprīkots ar 770 litru degvielas tvertni, diviem 34 ZS dīzeļģeneratoriem, akumulatoru komplektu un saules baterijām uz jumta, kas saprātīgi rīkojoties ar šiem resursiem var nodrošināt līdz pat 3200 km garu distanci. Transportlīdzeklis komplektēts ar izturīgām un ar kevlaru pastiprinātām riepām, kas nebaidās no bojājumiem arī akmeņainā un klinšainā apvidū. 46 collu lielajām un 395 mm platajām Michelin riepām var mainīt spiedienu braucot vai automātiski aprīkot ar ķēdēm, ja nepieciešams pārvietoties sevišķi sarežģītos apstākļos. Starp citu, arī piekabes riteņi ir velkoši, tātad ar bezceļiem cīnās visi seši riteņi.

Trīs cilvēku ekipāžai paredzēti pārtikas krājumi trīs nedēļām, bet par atkritumiem nebūs jāraizējas – KiraVan ir sava pārstrādes sistēma, tādēļ vides piesārņošana atkrīt. Piekabē iekārtota virtuve un dušas telpa ar stikla kupolu, atpūtas stūrītis un divstāvīga guļamistaba. KiraVan kokpits atgādina kaut ko pa vidu starp kruīza kuģa un lidmašīnas kabīni – visas sistēmas un tehnoloģijas tiek kontrolētas ar 11 displeju palīdzību, seši no tiem ir ar skārienjutīgu vadību, bet iebūvētā radio sistēma nodrošinās acumirklīgu komunikāciju. Ceļotāju rīcībā ir dažāda pētniecības aparatūra, to skaitā ar tālvadību vadāmas zondes, radari, pieeja internetam, kā arī KiraBike – enduro motocikls ar trīscilindru Smart dīzeļdzinēju, kas paredzēts izlūkošanas braucieniem tuvākās distancēs vai izlīdzēs neparedzētās situācijās.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-