Google uzbūvē auto bez stūres un pedāļiem.

Pievienots: 29. maijā 2014 08:32 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Interneta milzis Google turpina attīstīt bezpilota auto projektu un publicējis attēlus ar testa prototipu, kuram nav pedāļu un stūres.




Pateicoties modernajām tehnoloģijām pēc vadības svirām nākotnē nebūs vajadzības , ir pārliecināti Google X zinātniski pētnieciskās nodaļas speciālisti, kas izstrādā Google bezpilota automobiļi. Pašlaik radīti vairāki testa prototipi, kas apgādāti ar sensoriem un skenē apkārtni „divu futbola laukumu attālumā.” Spēkrata salonā ir divi sēdekļi ar drošības jostām, novietne pasažieru mantām, pogas, kas ļauj iedarbināt programmu un ekrāns, kas rāda virzienu, kādā dodas automobilis. Par spēka agregātu, kāds tiek izmantots bezpilota automobilim, informācijas nav. Automobiļu maksimālais ātrums pagaidām ierobežots līdz 40 km/h.


Google plāno izgatavot aptuveni 100 prototipu. Vasarā tiks izmēģinātas pirmās automašīnas kurām vēl būs vadības sviras. Izmēģinājumi notiks Kalifornijā un turpināsies nākamos divus gadus. Ja lietas virzīsies kā plānots, jaunā tehnoloģija ar Google partneru starpniecību tiks izplatīta arī citur pasaulē. Par to, ka Google pabeigusi pirmo bezpilota automobiļu projekta etapu kļuva zināms 2010.gadā. Pirmie prototipi izmantoja Toyota Prius hibrīdautomobiļa tehnisko bāzi, bija aprīkoti ar video kamerām, lāzera radariem un GPS sistēmu, kas tiem palīdzēja orientēties apkārtnē un nodrošināt autonomu pārvietošanos.

 


2012.gada maijā Nevadas štata pārvalde izdeva ASV vēsturē pirmo licenci, kas kompānijai Google dod tiesības izmēģināt bezpilota automobiļus uz koplietošanas ceļiem. Rudenī līdzīgu likumprojektu parakstīja arī Kalifornijas gubernators. 



 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-