Mobilais telefons kļūs par vadības centrāli.

Pievienots: 6. janvārī 2010 21:28 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Nav tālu tas laiks, kad mobilais telefons kļūs par elektromobiļu vadības centrāli. General Motors elektronikas izstādē CES, kas patlaban notiek Lasvegasā, prezentējis mobilā telefona programmnodrošinājumu, kas paredzēts 2011.gadā gaidāmā elektromobiļa Chevrolet Volt funkciju pārvaldīšanai.
Programmnodrošinājums izstrādāts Smartphone tipa telefoniem (Apple iPhone, Blackberry Droid u.c.) un tā galvenais uzdevums ir padarīt vieglāku, ērtāk pārskatāmu un kontrolējamu elektromobiļa strāvas uzpildīšanas procesu.

Chevrolet Volt (Eiropas dvīnis - Opel Ampera) īpašnieks sava mobilā telefona displejā redz akumulatora bateriju stāvokli un atlikušo kilometru skaitu. Brīdi, kad auto pieslēgts pie uzlādēšanas iekārtas, izmantojot telefonu, iespējams dod komandu sākt bateriju uzlādēšanu. Telefonu var ieprogrammēt tā, ka uzlādēšana sāksies noteiktā laikā, piemēram, naktī, kad lētāki elektrības tarifi. Neskaitot šo funkciju, ar telefona palīdzību varēs attālināti vadīt klimata iekārtu un automašīnas apsildes sistēmu. Tas jūtami uzlabos komfortu, jo aukstā laikā vairs nevajadzēs drebināties, gaidot, kamēr salons iesilst. 

Kā jau minēts, Chevrolet Volt un Opel Ampera pārdošana sāksies 2011.gada beigās. Kompaktklases automobiļi būs apgādāti ar elektromotoru, ko baros litija-jonu akumulatoru bloks un nelielu benzīna dzinēju, kas pieslēgsies brīdī, kad akumulatori savu enerģiju būs atdevuši.

Cenu ražotājs pagaidām nenosauc.

Komentāri:

Viesis: bxtlxm - 25. oktobrī 2011 18:37

iMmV07 <a href="http://zdxvilbkhayx.com/">zdxvilbkhayx</a>, [url=http://joalwhtfrhye.com/]joalwhtfrhye[/url], [link=http://uiyuwjdcngim.com/]uiyuwjdcngim[/link], http://fsrtpqodmyhm.com/

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-