Dzintara aplis - 2014" startē Biķerniekos

Pievienots: 6. maijā 2014 19:48 | Autors: Agnis Krauja | Komentāri: (0)

Pirmdien, 5. maija brīvdienā, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisinājās sezonas pirmās vēsturisko auto sacensības "Dzintara aplis". Daudzos skatītājus, kas spītējot rudenīgajiem laikapstākļiem bija ieradušies Biķerniekos, šis notikums priecēja ne tikai ar krāšņiem spēkratiem un nostaļģiskām atmiņām par Latvijas autošosejas ziedu laikiem, bet arī ar fantastiskiem un elpu aizraujošiem moto akrobātikas un auto drifta paraugdemonstrējumiem, ko piedāvāja "Ghetto Family".






Lai gan divi no pašiem slavenākajiem sacensību dalībniekiem – leģendārais Valdis Belmers „Volgu” klasē un Juris Dambis „VAZ 1600” klasē -  piedzīvoja tehniskas problēmas jau kvalifikācijā, kas liedza viņiem sekmīgi startēt pašās sacensībās, skatītāji negarlaikojās nevienā braucienā. „Volgu” klasē galveno intrigu radīja Ainārs Šēnfelds, kurš ne tikai sastādīja cienīgu konkurenci pēdējo divu sezonu līderiem Antonam Dolgopolovam un Andrejam Pauperam, bet arī divu braucienu summā kļuva par uzvarētāju.

Savukārt, "Mondial" formulu klasē tikpat ātrs kā sendienās bija Indulis Rukuts. Pēc neveiksmīga pirmā brauciena Indulis otrajā startēja no pašas aizmugures, taču jau starta taisnes beigās bija apsteidzis visus konkurentus un pirmajā līkumā iebrauca kā pārliecinošs līderis, pie tam efektīgās dzirksteles no viņa formulas apakšas daudziem tik ļoti atgādināja F1 „Zelta laikmetu” pagājušā gadsimta astoņdesmitajos…


Par sacensību "Dzintara aplis 2014" pirmā posma uzvarētājiem kļuva: "VAZ 1600" klasē – Pēteris Laipnieks; "VAZ 1300" klasē Pēteris Ziemanis; "Mondial" formulu klasē – sportists no Igaunijas Taavi Kroon; "Easter" formulu klasē – Ivars Krūmiņš; bet par Latvijas čempionāta pirmā posma uzvarētāju "Volgu" klasē kļuva Ainārs Šēnfelds.


Kopskaitā pirmajā "Dzintara aplis" sacensību posmā piedalījās 42 sportisti: vislielākais dalībnieku skaits bija vēsturisko "Volgu" klasē – 16 sportistu; "VAZ" klasē – 19 dalībnieku; savukārt vēsturisko formulu klasē – septiņi dalībnieki no Latvijas un Igaunijas. Paši "Dzintara apļa" sacensību dalībnieki pēc pirmajiem startiem atzina, ka, neskatoties uz to, ka daļa sportistu vēl nepaspēja tehniski sagatavoties uz sezonas pirmo posmu (īpaši tas attiecas uz „Volgu” klasi), jau tagad ir jūtami nopietni automašīnu tehniskie pilnveidojumi, kas šajā gadā padarīs sacensības interesantākas ne tikai pašiem dalībniekiem, bet arī skatāmākas sacensību apmeklētājiem. "Dzintara apļa" kauss šogad gadā sastāvēs no septiņiem sacensību posmiem, kur nākamais, otrais posms paredzēts jau pavisam drīz – 18. maijā, Pērnavā. "Dzintara aplis" sezonas noslēdzošās sacensības norisināsies 14. septembrī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.



"Dzintara aplis" trešās sezonas pirmā posma sacensības un Latvijas čempionāta pirmais posms "Volgu" klasē tika rīkots Sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Antīko automobiļu klubu, Rīgas Motormuzeju un "Ghetto Family" producentu apvienību.


 


 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-