Land Rover Discovery kļūst līdzīgs Evoque.

Pievienots: 15. aprīlī 2014 14:53 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Britu kompānija Land Rover atklājusi apvidus automobiļa Discovery koncepta Vision Concept pirmos attēlus, kas liecina, ka jaunais modelis kļūs līdzīgs Range Rover Evoque.




Jaunais Discovery atšķiras ar sportiskāku siluetu un noapaļotām virsbūves līnijām, automobilim ir īsas pārkares un tāpat kā BMW i8 – lāzeru gaismas. Tehniskais arsenāls ir inovatīvs un pārsteidz ar vairākiem jaunievedumiem. To vidū „caurspīdīgs” motora pārsegs, ko nodrošina video kameras, kas iebūvētas apvidus automobiļa radiatora režģī un pārraida attēlu no priekšējo riteņu zonas uz liela izmēra projekcijas ekrānu, radot iespaidu, ka vadītājs redz zemi cauri motora pārsegam. Tas pats displejs ataino arī tehnisko informāciju, informējot vadītāju par motora apgriezieniem, izvēlēto pārnesumu un elektronikas režīmu, par riteņu pagrieziena leņķi un stāvokli, pilnpiedziņas transmisijas darbību. „Caurspīdīgā” motora pārsega izstrādātāji uzsver, ka jaunā tehnoloģija noderēs gan sarežģītos braukšanas apstākļos, ļaujot labāk saskatīt ceļa virsmu un saprast, kur nonāks priekšējie riteņi, gan arī pilsētā, manevrējot šaurā stāvvietā. 


Koncepta rīcībā arī Laser Terrain Scanning sistēma, kas ar miglas lukturos iebūvētu lāzera sensoru palīdzību skenē ceļa vai bezceļu apvidus reljefu un „zīmē” karti uz ekrāna, norādot pat tādas detaļas kā pārvarāmā ūdens šķēršļa dziļumu. Vēl viena tehnoloģija ir tālvadības sistēma Remote Control Drive, kas noder gadījumā, ja apvidnieks jāizvada cauri īpaši sarežģītam bezceļu reljefam vai jāizbrauc no šauras stāvvietas. Sistēmu darbina ar pārnēsājamas pults vai viedtālruņa aplikācijas palīdzību.


Konceptam ir 2+3+2 sēdvietu komponējums, tomēr sēdekļus abās aizmugures rindās var pārbīdīt un transformēt, izveidojot dažādu variāciju kravas+pasažieru pārvadāšanas variantus. Visiem pieciem aizmugures pasažieriem nodrošināta pieeja planšetdatoriem ar 10 collu ekrānu, bet komfortablai iekāpšanai aizmugures durvis konstruētas tā, ka tās veras pretējā virzienā priekšējām. Aizmugures vāku darbina elektropievads, tāpat kā sliekšņus, kas izbīdās tikai tad, kad pēc tiem ir nepieciešamība. Salons izdarināts ar augstas kvalitātes ādu un greznots ar dabīgā koka dekoriem.  Land Rover paziņojis, ka uz Discovery bāzes tiks radīta vesela saime automobiļu, pirmais no tiem – Discovery Sport, pie pircējiem dosies 2015.gadā.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-