Poļi radīs Warszawа mūsdienu versiju.

Pievienots: 30. janvārī 2014 15:53 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (1)

Divi poļu entuziasti apņēmušies atjaunot leģendāro poļu marku Warszawа un radīt tās mūsdienu versiju, par pamatu ņemot BMW M5 E60.




Kā zināms, Warszawа ir padomju Pobeda (Победа ГАЗ-М-20), kas saskaņā ar licences līgumu, no 1951.gada tika ražota Polijā FSO (Fabryka Samochodów Osobowych) rūpnīcā. Vairākus gadus tika izmantotas no Krievijas atsūtītās detaļas, bet no 1956.gada Varšavas „Pobeda” montēja no Polijā izgatavotām detaļām. Līdz 1973.gadam Warszawа piedzīvoja vairākas modernizācijas, piemēram, vēlākie modeļi ieguva dzinēju ar augšpusē novietotiem vārstiem un jaunas sedana, universāla un pikapa tipa virsbūves. 


Tagad, pēc 40 gadiem, divi Vroclavas iedzīvotāji – Mihals Kozjoleks un Adams Puhaļskis, nolēmuši leģendāro marku atjaunot. 


„Warszawа ir viena no lielākajām poļu leģendām, kas vienmēr paliks mūsu sirdīs,” skaidro 26 gadus vecais Vroclavas Politehniskā institūta students Kozjoleks. „No otras puses tas ir liels izaicinājums. Jauna automobiļa projektēšana nebūtu problēma, taču darbs ar leģendu un  funkcionējoša prototipa izstrādāšana rada citādas izjūtas. Es jūtos kā patriots un ar šo projektu strādāju idejas vārdā.” 


Pagaidām gan par sērijveida ražošanu runāt pāragri – sākumā plānoti vien pāris automobiļi uz BMW M5 E60 bāzes, „Mūsdienu Warszawа mantos raksturīgākās formas un tipiskākās sava priekšteča iezīmes, bet no otras puses tā būs ietilpīga, grezna un mūsdienīga automašīna, kas atbildīs XXI gadsimta prasībām,”skaidro Kozjoleks. Par jaunās Warszawа simbolu kļūs balts, startam gatavs ērglis uz motora pārsega. Tas tika izlemts interneta balsojumā un pēc respondentu domām, atgādinās ērgli no Polijas ģerboņa. Un, lai gan autori uzsver, ka viņu automobilim nav ne mazākās saistības ar padomju Pobeda un viņi apzināti izvēlējušies modernizēto FSO Warszawа sedanu (lai nerastos nekādas asociācijas ar krievu versiju), šis projekts tik un tā būs interesants visiem, kas ir leģendārā padomju automobiļa entuziasti. Šobrīd izgatavots pirmais virsbūves pilnizmēra makets. 


 

Komentāri:

Viesis: Akmentiņš - 6. aprīlī 2014 22:21

Maybach, rolls, bentley savārstijums

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-