„Latvian Baja 2013“ plosās Krustpils un Madonas apkārtnē

Pievienots: 17. septembrī 2013 13:30 | Autors: Agnis Krauja, laikraksts "AutoInfo" | Komentāri: (0)

Aizvadītajā nedēļas nogalē (13. - 15.septembrī) notika ceturtais starptautiskais rallijreids „Latvian Baja 2013“, kurā startēja 29 ekipāžas no sešām valstīm.Autosportisti no Somijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Ukrainas, Krievijas un Latvijas pierādīja savas prasmes aptuveni 600 km garā trasē pa Viesītes, Krustpils un Madonas apkaimes grants ceļiem, karjeriem, pļavām un mežu stigām. Šajās sacensībās tika noskaidroti arī Krievijas čempioni rallijreidā, jo sacensības tika rīkotas kā kaimiņzemes čempionāta noslēguma posms.



Svētdien, 15.septembrī sacensības noslēdzās Madonā.

Absolūtajā vērtējumā labākā trīs dienu cīņās izrādījās komandas „Nart-Time“ ekipāža no Krievijas - Vladimirs Vasiļjevs un Vitālijs Jevtehovs (G-Force Proto, T1), kuri kļuva par Krievijas čempioniem „T1“ klasē. Otro vietu absolūtajā vērtējumā ieguva Aleksandrs Želudovs un Antons Nikolajevs (Toyota Hilux, T1), bet trešo – Anatolijs un Viktors Voļikovi.

„T2“ klasē pirmo vietu izcīnīja Iļja Kuzņecovs un Romans Jelagins, otro vietu ieņēma Andrejs un Vladimirs Novikovi, bet trešo – Andrejs Rudskojs un Jevgenijs Zagarodjuks.  

„Reid Sport“ klasē uzvaru svinēja Pāvels Loginovs un Igors Petenko, otrajā vietā ierindojās Aleksandrs Kostrukovs un Jevgēnijs Pavlovs, bet trešo vietu ieguva Jeļena Golubkina un Jeļena Pravdina.



Sestdien rallijreidā visos trijos ātrumposmos ātrākā bija somu ekipāža Tapio Suominens/Marku Hurskainens (Mitsubishi Pajero, T1), kuri pārstāvēja Latvijas komandu „RE Autoclub”. Diemžēl, viņi svētdien no sacensībām izstājās tehnisku iemeslu dēļ.

„Automašīna izstājās sīkuma dēļ – ātrumkārbas kronšteina vītne notrūka. Šī detaļa bija kalpojusi vairākus gadus, bet tomēr nokrita. Vainu uzņemamies mēs, apsolu, ka mašīnu uzlabosim,“ solīja „Re Autoclub“ dibinātājs Roberts Elbakjans.



Visnotaļ ātri un ļoti stabili brauca Krievijas komandu „RUS Sport“ pārstāvošais latviešu Alda un Dairas Vilcānu (Nissan Pathfinder, T1) duets. Pa ātrumposmiem attiecīgi uzrādītais piektais, ceturtais un vēlreiz ceturtais laiks Vilcāniem kopvērtējumā sacīksti ļāva pabeigt augstajā 4.vietā.

Žēl, ka Vilcāni bija vienīgie no latviešiem, kā arī Latvijas komandas pārstāvošajām ekipāžām, kuri sasniedza finišu. Ja ne izlidošana no trases, kas beidzās ar uztriekšanos celmam un sadragātu „OSCar“ rallijreida mašīnas priekšējo piekari, jādomā, ka augstā vietā būtu finišējusi arī Toma Branta/Mārtiņa Tūtera ekipāža, jo sestdien pirms izstāšanās viņi Vilcāniem vēl bija priekšā.



Par vissīvāko sacīkšu dienu izvērtās tieši sestdiena, kad tehnisku iemeslu un negadījumu dēļ no sacensībām izstājās astoņas komandas. Trīs ekipāžas -  „Re Autoclub“ pārstāvošie soms Jouni Ampuja un Reinis Trūps, krievi Maksims Kirpiļevs un Dmitrijs Ciro, kā arī Latvijas pārstāvju Andra Feldmaņa un Krista Feldmaņa ekipāža – īsā laika sprīdī avarēja vienā un tajā pašā „Viesītes” ātrumposma līkumā. Diemžēl, negadījumā traumas guva pilots M.Kirpiļevs, kurš tika nogādāts slimnīcā.



Par trases skarbo raksturu savā ziņā liecina tas, ka no 29 startējušām ekipāžām finišēja tikai 15. „Trase bija ļoti ātra. Daudzviet, gluži kā rallijā, vajadzēja precīzi zināt, kas notiks aiz nākamā līkuma. Iespējams, tāpēc bija tik daudz avāriju. Rallijā ir stenogramma, te braucam tikai pēc leģendas. Bija dažādi līkumi, to konfigurācijas, turklāt ātrums pirmajām ekipāžām bija ļoti liels,“ atzina sacensību dalībniece, 4.vietas ieguvēja Daira Vilcāne.

Rallijreidu „Latvian Baja 2013“ organizēja „RE Autoclub“ sadarbībā ar Krievijas Automobiļu federāciju. Plānots, ka arī nākamgad Krievijas čempionāta pēdējais posms tiks rīkots Latvijā.




Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-