Ford S-Max uzmanīs pasažieru veselību.

Pievienots: 29. augustā 2013 09:16 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Ford kompānija uz Frankfurtes autoizstādi ved minivena S-Max prototipu, kas aprīkots ar virkni tehnoloģiju, kas nākotnē varētu pārceļot arī uz sērijveida produkciju.






Ford S-Max prototipam ir lukturi ar organiskā materiāla gaismas diodēm, salona transformācijas sistēma, kas ļauj izveidot telpu ar četrām līdz septiņām sēdvietām un mērinstrumentu paneļa apdare no īpaši mīksta un taustei patīkama materiāla. Automašīnā ir bezvadu internets, bet otrajā sēdekļu rindā iebūvēta dokstacija kompjūtertehnikas pieslēgšanai. Izmantojot sēdeklī iebūvētus sensorus, ar jaunās multimediju sistēmas SYNC palīdzību iespējams kontrolēt vadītāja sirdspukstu biežumu. SYNC ieraksta sirds darbības ritmu, nepieciešamības gadījumā var sazināties ar medicīnas centru un iedarbināt automašīnas aktīvās drošības sistēmas ārkārtas gadījumā. Ja automobilī brauc diabēta slimnieks, SYNC prot izmērīt cukura daudzumu asinīs un nosūtīt brīdinājumu, konstatējot par bīstamu tā līmeņa samazināšanos. 


S-Max aprīkojumā ir tehnoloģijas, kas palīdzēs izvairīties no frontālas sadursmes un uzbraukšanas gājējam, parkošanās palīgsistēma, kas prot ne vien novietot automašīnu brīvā vietā, bet arī izbraukt no stāvvietas, kontrolējot stūres, gāzes un bremžu pedāļa darbību un izvēloties attiecīgu pārnesumu. Vēl viena drošības sistēma, kas balstīta uz automobiļa pastāvīgu „komunicēšanos” ar citiem automobiļiem un infrastruktūras objektiem, pratīs savlaicīgi brīdināt vadītāju par iespējamām briesmām uz ceļa. Šo sistēmu Ford pilnveido un testē reālos ceļa apstākļos. S-Max dzinējspēks ir 1,5 litru EcoBoost saimes benzīna motors, kas attīsta 180 ZS jaudu un 240 Nm griezes momentu.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-