ADAC testi atklāj briesmas bagāžniekā.

Pievienots: 27. jūnijā 2013 08:25 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Vācijas automobiļu klubs ADAC veicis drošības testu sēriju, kurā piedalījušies automobiļi ar nenostiprinātu kravu bagāžniekā.




Izmēģinājumiem tika izmantoti spēkrati ar bagāžas nodalījumā ievietotiem priekšmetiem, kurus ceļotāji parasti ņem līdzi, dodoties atpūtā pie dabas: saliekami krēsli, kompakts ledusskapis, trauki, piknika un sporta inventārs. 


Eksperimenta laikā automobilis sadūrās ar barjerām pie ātruma 50 km/h. Neskatoties uz salīdzinoši nelielo ātrumu, bagāžniekā ievietotās mantas lidoja uz salona priekšējo daļu un trāpīja manekeniem pa galvu un ķermeņa augšējo daļu. Speciālisti atzīmē, ka reālos apstākļos šādas traumas varētu beigties pat ar nāvi. 


Vienā no eksperimentiem manekens tika novietots priekšējā sēdeklī pozā, kādu nereti izmanto tālo pārbraucienu ceļotāji – ar kājām, kas saliktas uz priekšējā paneļa un balstās pret vējstiklu. Avārijas gadījumā, nostrādājot drošības spilvenam, cilvēks saņem tik nopietnu triecienu ar paša ceļgaliem pa galvu, kas labākajā gadījumā beidzas ar nopietnām traumām.


Lai izvairītos no šādām nebūšanām, ADAC speciālisti rekomendē smagākos priekšmetus novietot uz bagāžnieka grīdas iespējami tuvāk aizmugures sēdekļu atzveltnēm, fiksējot tos ar speciālām jostām un stiprinājumiem. Sēdekļu atzveltnes bez vajadzības nebūtu vēlams nolaist, jo avārijas gadījumā tās kalpos kā aizsardzības barjera un neļaus priekšmetiem no bagāžnieka nokļūt salonā. ADAC iesaka izvairīties no nenostiprinātu stikla trauku un smaga sporta inventāra pārvadāšanas.


 


Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-