LMA paziņojums

Pievienots: 29. novembrī 2009 20:33 | Autors: Arnis Blodons | Komentāri: (1)

Sakarā ar plānoto ikgadējās transporta nodevas palielināšanu, Latvijas Motoklubu asociācija paziņo:

1. MCA iestājas pret voluntāru aprēķina metodi, plānoto 50 latu gada nodevu par motociklu izlīdzināt uz 24 latiem, bet paceļot autotransporta nodevu. Aprēķins – nostādīsim motociklistus pret pārējiem transporta lietotājiem nav pieņemams. Valdība nesamazina nodevas, bet tikai manipulē ar skaitļiem, it kā apmierinot vienas grupas prasības.


2. MCA pieprasa atbildīgajām valsts institūcijām paskaidrot, kā tiek veidots transporta nodokļa aprēķins, ja pieļaujama manipulēšana ar skaitļiem. Pirmdien, 23. novembrī motociklu īpašnieki saņem draudus par 100 latu nodevu. Otrdien, 24. novembrī valdība to samazina uz 50 latiem. Trešdien, 25. novembrī premjers apgalvo, ka aprēķinos nevaldot haoss, bet piektdien, 27.novembrī Saeima pieņem lēmumu par 24 latu nodevu moto transportam. Prasām skaidrojumu šādiem aprēķiniem.

 

3. MCA joprojām iestājas par nodokli, kas nav lielāks par 12 latiem. Prasības formulējums atrodams MCA iesniegumā Saeimai (skat. www.mca.lv). MCA nepiekrīt nodokļa izlīdzinājumam uz citas transporta grupas nodevas rēķina.

 

4. MCA pieprasa paskaidrot, kur plānots izlietot papildus nodevu, ja maksājuma mērķim - Autoceļu fonda uzturēšana 2010. gadā - ir samazināts finansējums. Transporta nodeva nav paredzēta valdības ekonomisko mahināciju un saimnieciskas neizdarības radītu caurumu aizlāpīšanai. Mēs pieprasām nodokļu maksātāju naudas izlietojuma caurspīdīgumu.

 

5. Piketā pie Saeimas 30. novembrī dalībnieki prasa skaidrojumu uz augstākminēto. Izprotam, ka budžetā ir vajadzīgi papildus ieņēmumi, tomēr uzskatām, ka svarīga ir godprātīga un taisnīga attieksme pret visiem nodokļu maksātājiem. Visi ir vienlīdzīgi un daži NAV vienlīdzīgāki.

 

MCA Prezidents:

Aivars Freimanis

MCA Valde:

U.Spēlmanis,

V. Barinovs,

P. Melbārdis,

R.Volkovs

A.Blodons

Komentāri:

simbels - 2. decembrī 2009 10:12

Ziņo vai neziņo , bet vienalga mūs visus piekāsa:(

Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-