Pārdots Hitlera auto.

Pievienots: 23. novembrī 2009 16:58 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Vācu mēdiji ziņo, ka antīko automobiļu tirgotājs Mihaels Frēlihs atradis oriģinālo Hitlera automobili. Un ne tikai atradis, bet arī pārdevis un krietni „uzvārījies.” Vācietis izpildījis kāda krievu miljardiera pasūtījumu, kas veiksmes gadījumā solījies ar atlīdzību neskopoties. Frēlihs ķēries pie darba un uzsācis meklējumus pa visu pasauli.

Drīz tapis zināms, ka pēc Otrā pasaules kara Hitlera auto par 2000 doičmarkām pārdots uz Austriju, tālāk Vācijas automobiļa NR`1 ceļš vedis uz Lasvegasas auto muzeju Imperial Palace, tad uz Minheni, kur glabājies alus ražotāja - miljardiera kolekcijā. 2008.gadā pēc miljardiera nāves, viņa atraitne to pārdevusi kādam citam privātkolekcionāram uz Vācijas pilsētu Bīlefeldu, kur tas piebiedrojies pieciem citiem ārkārtīgi retā Mercedes 770K modeļa eksemplāriem.



Starp Bīlefeldas kolekcionāra eksponātiem bijušas arī Hitlera adjutanta un nacistu ārlietu ministra Ribentropa automašīnas.  Frēlihs rūpīgi salīdzinājis oriģinālos dokumentus un vēsturiskās fotogrāfijas un sapratis, ka tas ir Hitlera auto – tumši zilais Mercedes bijis precīzi tāds pats kā aprakstīts dokumentos, mats matā sakritusi arī numura zīme: 1A 148461.

Frēlihs zvanījis uz Maskavu un dienu vēlāk privātlidmašīna ar krievu miljardieri jau piezemējusies Vācijā. Bagātais viesis nopircis visu Mercedes automobiļu kolekciju, samaksājot vairākus miljonus eiro. Precīza summa netiek minēta, taču eksperti lēš, ka kolekcijas pērles - Hitlera automobiļa vērtība varētu būt 4 – 10 miljoni eiro.

Fīrera auto tikšot nogādāts Maskavā, bet pārējos piecus piedāvās citiem krievu kolekcionāriem. 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-