Pirmās Ford piepūšamās jostas saņem Mondeo

Pievienots: 28. jūnijā 2012 09:42 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Vidējās klases modelis Mondeo kļūs par pirmo Ford automobili Eiropas tirgū, kas sērijveidā tiks aprīkots ar kompānijas tehniķu izstrādātajām piepūšamajām drošības jostām aizmugures pasažieriem.









Pēc speciālistu atzinuma, avārijas gadījumā jaunās jostas īpaši efektīvi pasargā bērnus un gados vecākus cilvēkus no galvas, sprandas un krūškurvja traumām. Notiekot sadursmei, jostas dažu milisekunžu laikā piepūšas un izveido drošības polsteri, vienmērīgi sadalot spēku, kas notur pasažieri uz vietas, pa piecreiz lielāku laukumu nekā līdz šim. Tādejādi tiek izslēgtas pārslodzes zonas un līdz ar to samazināts traumu risks.

Mondeo ir pirmais Ford modelis ar šo tehnoloģiju Eiropas tirgū, savukārt absolūtais pionieris šajā jomā ir krosovera Explorer Ziemeļamerikas variants, kurā piepūšamās jostas tika ieviestas 2012.gadā.

Jāpiebilst, ka uz braucēju komfortu jaunās jostas neiespaido – 90% pasažieru, kas tās izmēģinājuši, atzīst, ka nekādu diskomfortu nejūt, bet dažiem piepūšamās jostas pat šķiet patīkamākas lietošanā nekā parastās drošības jostas.












Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-