Nissan izved trasē lidmašīnas un dragstera hibrīdu.

Pievienots: 14. martā 2012 08:53 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Japānas autobūves kompānija Nissan izvedusi sacīkšu trasē neparastu sporta automobiļa prototipu DeltaWing, kas pēc sava ārējā izskata atgādina virsskaņas lidmašīnas un dragstera kombināciju.












DeltaWing pirmā nopietnā pārbaude iecerēta 15.martā ASV Sebringas trasē, bet jūnija vidū Nissan eksperimentu ieraudzīsim arī leģendārajās Lemānas 24 stundu sacīkstēs. 


Projekts „DeltaWing” aizsākās pirms diviem gadiem. Toreiz automobilis piedalījās Indycar sacīkšu bolīda konkursā, taču neizturēja atlasi. 2011.gadā tika paziņots, ka projekts pie kura šūpuļa stāvējis bijušais Lola konstruktors Ben Bowlby, tomēr tiks pabeigts un mašīna ņems dalību diennakts maratonā. Projektam pieslēdzās Nissan, dodot savu artavu 300 ZS 1,6 litru turbo četrinieka personā. 


DeltaWing virsbūve veidota no kompozītmateriāliem vienā gabalā, bet tās neparastā forma ļauj sasniegt tādu aerodinamiskā koeficienta rādītāju, kas ir uz pusi mazāks nekā tradicionālās formas sacīkšu auto. 


DeltaWing neatbilst nevienai no Lemānas sacīkšu kategorijām, tādēļ par medaļām Nissan prototips nevarēs cīnīties. Automobilis piedalīsies ārpus sacīkšu ieskaites ar „0” numuru, bet pie tā stūres sēdēs skotu autosportists Marino Frančiti un pašreizējais FIA GT1 čempions Mihails Krumms. 


 








Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-