Problēmas uz ceļiem rada idioti…

Pievienots: 8. oktobrī 2009 09:54 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Populārās programmas Top Gear vadītājs Džeremijs Klarksons, savā asajā un tiešajā manierē, skaidro, kādas problēmas ikdienā rada autobraucēji, kas nedomā ar galvu.

 

Tādēļ, ka cits man zināms, galvenās problēmas rodas nevis no ātruma pārsniegšanas vai līkumu izbraukšanas uz diviem riteņiem, bet gan idiotu dēļ.

Ņemsim par piemēru, kaut vai auto novietošanu. Stīvens Frejs nekad neaizšķērsos kādam ceļu, Edinburgas hercogs nekad neveidos otru rindu šaurā ieliņā, Stīvens Houkins nekad neatstās mašīnu tā, lai invalīds tai nevarētu tikt garām. Viņi to nekad nedarīs, jo ir gudri ļaudis un domā par savas rīcības sekām. Bet muļķi – nē.

Viņiem nepietiek smadzeņu. Viņi domā: „Man te vajag, tātad es te nostāšos.” Padomāt vēl mazlietiņ viņi nevar, jo tad viņiem uzsprāgs smadzeņu pods. Tādēļ tos nevar laist pie stūres.

Tas pats attiecas uz braucējiem, kas pārkāpj ātrumu skolu tuvumā. Es tā nedaru. Ja jūs esat izlasījuši līdz šai vietai un vēl neesat nobeigušies no smadzeņu pārpūles, tad arī jūs tā nedariet. Taču puišelis tūningotā autiņā domā: „Kopā ar mani ir meitene. Ja es braukšu ātri, viņa man atdosies. Tas ir super.”

Nu riktīgs omārs! Neskaitot Veinu Rūniju, omāri ir paši stulbākie radījumi pasaulē. Pat ja tos palielinātu līdz cilvēku izmēram, to smadzenes vienalga paliktu kniepadatas lielumā. To smadzeņu darbības pietiek vien, lai kopotos un kniebtu jūs pirkstos, kad mēģiniet tos iemest katlā ar verdošu ūdeni. Jūs dotu omāram tiesības? Tā, lūk!

Šorīt es ieķēros aiz mašīnas, kas vilkās ar ātrumu 50 km/h. Varbūt tās vadītājam nepatīk ātra braukšana, varbūt to smagi skārusi degvielas krīze. Gan viens iemesls, gan arī otrs, var piespiest cilvēku kustēties ar Romas Pāvesta ātrumu, taču rādīt dūri un signalizēt ar uguņiem, mirklī, kad tevi apdzen, var tikai pārnadzis. Būtu mana teikšana, es atņemtu viņam mašīnu, tiesības un visu naudu, lai nevarētu nopirkt citu. Un nogrieztu arī olas – lai būtu pārliecināts, ka viņa ģimene nenonāks pasaules genofondā.

Pie viena es atceltu auto vadīšanas eksāmenus, tādēļ, ka tie parāda vien to, ka jūs protat nogriezties aiz stūra atpakaļgaitā. Ja vien būtu iespējams pie stūres iesēdināt govi, viņa izdarītu to pašu! Un kāda gan jēga satiksmes noteikumu eksāmenam ar atbilžu variantiem? Jūs tikai apstipriniet savu veiksmi un to, ka protat darboties ar zīmuli. Ne viens, ne otrs jums nepalīdzēs tad, kad uz ielas būs tumšs, līst lietus un jūs mēģiniet izbraukt no nepazīstamas pilsētas.

Tā vietā es liktu aizpildīt IQ testu. Augsts vērtējums nozīmētu, ka kandidāts ir pietiekoši gudrs, lai saprastu kā darbojas automašīnas vadības ierīces un kā braukt dažādos laika apstākļos. Nezinu kādam vajadzētu būt ieskaites vērtējumam, taču, kad mēs to noteiksim, visi, kas šo līmeni nesasniegs, varēs iet spēlēt futbolu.

Un tad nebūs ne kameru, ne lielceļa rūķīšu, kas visur ošņājas un aptur satiksmi, kad kārtējais idiots ir cietis neveiksmi. Gudri ļaudis zina, priekš kam mašīnai stūre un kādus pedāļus spiest, kad tā draud ieskriet kokā…

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-