TRAUMA PĒC SATIKSMES NEGADĪJUMA

Pievienots: 24. novembrī 2011 08:25 | Autors: Renault Media | Komentāri: (0)

Stress, svīstošas rokas, paātrināta sirdsdarbība, aizkaitinātība vai pat panikas lēkmes – šādi simptomi var būt tiem cilvēkiem, kuriem ir bail vadīt automašīnu. Turklāt šādas bailes var būt kā sekas trauma, ko izraisījusi nokļūšana satiksmes negadījumā.




Pēc pārdzīvota satiksmes negadījuma, atsākot vadīt automašīnu, vienmēr jāievēro papildus piesardzība, lai nerastos nevajadzīgs stress. Pirmajiem braucieniem vajadzētu būt īsiem un kopā ar kādu sev tuvu cilvēku, nevis tāliem un pilniem ar svešiem cilvēkiem. “Cenšoties vadīt automašīnu tā, lai nerastos stress, ir jāatceras, ka vienlaikus nedrīkst kļūt par traucēkli citiem satikss dalībniekiem. Tā, piemēram, ja satiksmes negadījums notika, veicot apdzīšanu, un tagad jums ir bail veikt šo manevru, nevajadzētu traucēt citiem to darīt,” norāda Renault Braukšanas Skolas direktors. Viena no metodēm, kā pārvarēt bailes vadīt automašīnu pēc satiksmes negadījuma, ir tuvas personas atrašanās automašīnā. “Jūsu pasažierim vajadzētu būt cilvēkam, kas nenovērš uzmanību un nerada nekomfortu,” iesaka Renault Braukšanas Skolas instruktori.


Var būt arī tādas situācijas, kad atsākt automašīnas vadīšanu ir viegli, tomēr bailes un diskomforta sajūta parādās konkrētās situācijās, kas atg;adina par satiksmes negadījumu, piemēram, braucot pāri tiltam, braucot pa automaģistrāli, miglas laikā vai arī redzot citu autovadītāju, radot līdzīgu risku satiksmei drošībai, kas izraisīja jūsu negadījumu. Ja šāda uzbudinājuma sajūta apgrūtina automašīnas vadīšanu, jums vajadzētu apturēt automašīnu drošā vietā un ļaut sev nedaudz atpūsties. Nervus iespējams nomierināt, dziļi elpojot caur diafragmu vai nedaudz pastaigājoties.


 


Lai justos vēl pārliecinātāks, esot pie automašīnas stūres, ieteicams paņemt dažas braukšanas stundas. “Šādu braukšanas stundu laikā autovadītājs treneru uzraudzībā var atkal pierast pie automašīnas. Mēs nevaram izvairīties no visiem faktoriem, kas varētu izraisīt satiksmes negadījumu, bet mēs noteikti varam strādāt pie braukšanas tehnikas. Noteikti jāatceras arī par drošības pasākumu ievērošanu, piemēram, drošības jostu lietošana, atbilstošs transports bagāžas pārvadāšanai salonā, pareizi noregulēti galvas balsti, kas satiksmes negadījumā spēs ievērojami samazināt iespējamās traumas,” norāda Renault Braukšanas Skolas instruktori.

Ekstrēmos gadījumos, ja jūs jūtat paralizējošas bailes vadīt automašīnu un nespējat tās pārvarēt, labāk neriskējiet. Šādos gadījumos vajadzētu atlikt lēmuma pieņemšanu par automašīnas vadīšanu, un meklēt palīdzību pie specialist,” iesaka Renault Braukšanas Skolas instruktori.


Latvijā katru gadu notiek vairāk kā 30 000 dažādu satiksmes negadījumu; 2010.gadā šis rādītājs bija 33705*. Savukārt no visiem minētajiem satiksmes negadījumiem 2010.gadā 3193 negadījumos cilvēki guva ievainojumus. Pagājušajā gadā satiksmes negadījumos kopā ievainojumus guvuši 4023 cilvēku, bet bojāgājušo skaits sasniedzis 218.** Ne tikai satiksmes negadījuma dalībnieks, bet arī liecnieks var izjust pēc satiksmes negadījuma traumas simptomus.

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-