Kā ietaupīt uz dienesta auto nodokļa rēķina ?

Pievienots: 14. novembrī 2011 11:26 | Autors: Ronalds Cimoška, laikraksts "AutoInfo" | Komentāri: (0)

Šoreiz turpināsim iepazīstināt ar GSM AUTO, kompānijas, kas darbojas Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, sniegtajiem pakalpojumiem automašīnu darba uzskaites jomā.
Kā īsti darbojas šāda transporta uzskaites sistēma?


Izvēlētajai transporta vienībai "GSM AUTO" darbinieki uzstāda GPS (Globālās pozicionēšanas sistēma) ierīci. Datu plūsmas nosūtīšanai tiek izmantota GPRS iekārta, kas nodrošina pastāvīgu datu plūsmu un sistēmas lietotajam ļauj reālajā režīmā sekot konkrētā transportlīdzekļa kustībai kartē. Tas savukārt nozīmē, ka jebkurā laikā no jebkuras zemeslodes daļas varat uzzināt jūs interesējošā transportlīdzekļa atrašanās vietu un iepriekš veiktos maršrutus, ja vien jums ir pieejams dators un interneta pieslēgums. Sistēma uzskaita ne tikai transportlīdzekļa maršrutus un atrašanās vietu konkrētajā brīdī, bet arī ātrumu, ar kādu pārvietojas vai bija pārvietojies transportlīdzeklis noteiktā laika posmā.

Kādas galvenās priekšrocības iegūst šīs sistēmas lietotājs?

Pirmkārt, tā veiksmīgi palīdz risināt vienu no sāpīgākajām tēmām, ko mūsu valsts ir „dāvājusi” uzņēmējiem, — dienesta auto nodokli.

Tā kā sistēma ir pilnīgi automatizēta un veic ļoti detalizētu uzskaiti par transportlīdzekli, uzņēmuma autotransporta lietotājiem un grāmatvedības darbiniekiem nav jātērē savs laiks, lai aizpildītu ceļazīmes un maršrutu lapas, kā arī nav jātērē laiks, lai atrastu ceļazīmi par kādu konkrētu periodu. Ievadot tikai nepieciešamos galvenos datus par transporta vienību un jūs interesējošo periodu, sistēma pati izveidos visām VID prasībām atbilstošu detalizētu atskaiti.

Ar dokumentāciju tā kā būtu skaidrs, bet kāds īsti ir reālais ietaupījums skaitļos? Mēģināsim sarēķināt. Ja jūsu automašīnai ir uzstādīts GPS terminālis, mēneša abonēšanas maksa ir 10 LVL — tātad 120 LVL gadā, turpretī dienesta auto nodoklis vidēji 30 LVL mēnesī, kas ir jau 360 LVL gadā. Nav jābūt matemātikas profesoram, lai aprēķinātu, ka ar  "GSM AUTO"  sniegtā pakalpojuma palīdzību gada griezumā ietaupījums veidotu diezgan ievērojamu ekonomiju 240 LVL uz vienu auto vienību gadā.

Otrkārt, sistēma sniedz arī ievērojamu finanšu līdzekļu ietaupījumu, izslēdzot nelietderīgu transportlīdzekļa izmantošanu, kas, ņemot vērā aizvien pieaugošās degvielas cenas, ir ļoti nozīmīgs faktors. Sistēma ir ļoti vienkārši uzskatāma un lietojama, tās būtiska priekšrocība ir „Google Map” karšu platforma, kas ļoti elementāri ļauj nospraust un izplānot īsākos vai ekonomiski pamatotākos maršrutus un kontrolēt to ievērošanu. Kā rāda aprēķini, pēc šīs sistēmas uzstādīšanas reālās izmaksas uz vienu transporta vienību vidēji samazinās par 20—25 procentiem. Turklāt, lai lietotu šo sistēmu, jūsu datoram nav nepieciešams uzstādīt nekādas papildu programmas, kas, kā ierasts, stipri vien ierobežo jūsu iespējas. Ir paredzēta pat „darba kavējuma” uzskaite, kas ir neatvietojams palīgs darbam ar tādām transporta vienībām, kurām notiek stundu darba uzskaite. Tiek ievadīti attiecīgās darba dienas parametri: pieņemsim, ka transporta X darba diena ir no 8.00 līdz 12.00 un no 12.30 līdz 17.00 un sistēma attiecīgi fiksēs jebkuru novirzi no šiem raksturlielumiem.

Sistēma ir spējīga reālajā laikā pārraudzīt uzstādītos dzinēja režīmus, brauciena galamērķus, apstāšanās vietas. Visi iegūtie dati tiek saglabāti uz servera līdz pat 7 gadu ilgam uzskaites periodam, kas dod iespēju tos apstrādāt un apskatīt arī pēc ilga laika perioda. Tiek veikta tādu parametru uzskaite kā, piemēram, nobrauktais ceļš, braucienā pavadītais laiks, vidējais degvielas patēriņš, lielākais ātrums un brauciena kopējās izmaksas.

Ļoti noderīga sistēmas papildu funkcija ir tā saukto POI („Point Of Interest”) jeb interešu punktu atzīmēšana kartē. Tā ir iespēja norādīt kartē visus zināmos birojus, klientus, nepieciešamos galamērķus, kur darbinieki dodas ar automašīnām. Katru reizi, kad kāda no automašīnām ir novietota atzīmētajā POI teritorijā, kurai ir dots konkrēts nosaukums, auto dienasgrāmatā šā galamērķa adrese automātiski tiek nomainīta ar konkrēto POI nosaukumu vai apzīmējumu.

Ļoti interesanta un noderīga ir funkcija, kas ļauj noteikt un sekot līdzi konkrētā transporta darbības rajonam. Tas notiek šādi: izvēlieties konkrēto transporta vienību un kartē nospraudiet vēlamās robežas — tās var būt gan valsts vai reģiona, gan attiecīgā rajona vai uzņēmuma teritorijas robežas. Tiklīdz reģistrētais transportlīdzeklis izbrauks ārpus noteiktajām robežām, jūs nekavējoties saņemsiet par to ziņu — pēc izvēles — vai nu uz e-pastu, vai īsziņas veidā uz jūsu mobilo tālruni.

Varat būt droši, ka negodprātīgie darbinieki vairs neizmantos jūsu uzņēmuma automobili savām vajadzībām.

Tāpat sistēma nodrošina arī tādu ikdienā nepieciešamu (bet par kurām mēs bieži vien ikdienā piemirstam) lietu kontroli kā, piemēram, atgādinājumus par tehniskās apskates datumiem, servisa apkopju intervālu uzskaiti un apdrošināšanas beigu termiņiem.

Galvenais apstāklis šādas uzskaites sistēmas izmantošanā ir tās izdevīgums, vienas vienības uzskaite mēnesī izmaksā tikai Ls 10 + PVN un uzstādīšanas izmaksas Ls 20 + PVN apmērā, turklāt minimālais izmantošanas termiņš ir trīs mēneši. Uzstādītās iekārtas nav jāiegādājas par papildu samaksu, beidzoties līguma termiņam, tās vienkārši tiek nodotas atpakaļ "GSM AUTO" un atšķirībā no jaunajiem LATVENERGO tarifiem — jo vairāk iekārtu jūs izmantosiet, jo jums attiecīgi būs arī izdevīgāki abonēšanas tarifi.



gsmapsardze

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-