Nissan izstrādājis jaunas drošības sistēmas.

Pievienots: 18. oktobrī 2011 08:35 | Autors: Andris Vilks | Komentāri: (0)

Japānas autoražotājs Nissan izplatījis informāciju par kompānijas speciālistu izstrādātajām drošības sistēmām. 













Acceleration Suppression for Pedal Misapplication novērsīs sekas, kas rodas, ja vadītājs sajauc bremžu un akseleratora pedāļus. 

Izgudrojuma pamatā ir sistēma, kas saņem datus no četrām AVM (Around View Monitor)kamerām un spēj izvērtēt vai automobilis atrodas uz ielas vai stāvvietā. Pirmajā gadījumā Acceleration Suppression for Pedal Misapplication ļaus automobilim paātrināties, bet otrajā vadītāja komanda uz strauju akseleratora pedāļa nospiešanu tiks ignorēta.

Predictive Forward Collision Warning System sistēma palīdzēs novērst sadursmi, kas var rasties, ja priekšā braucošais automobilis sāk strauji bremzēt. Sistēma pastāvīgi kontrolē distanci un ja atstatums līdz priekšā braucošajam automobilim strauji samazinās, nekavējoši atskan skaņas signāls un iedegas brīdinājuma indikators, kā arī tiek savilktas drošības jostas. 

Trešā sistēma kontrolē telpu visapkārt automobilim un pamatojoties uz informāciju, ko sniedz AVM kameras un skeneri, brīdina vadītāju par to, ka „aklās zonas” rajonā atrodas kāds cits automobilis vai gājējs. Minētā sistēma uzmana arī to vai automašīna nešķērso ceļa atdalošo joslu bez ieslēgta pagriezienu rādītāja – šādā gadījumā tas tiek vērtēts kā novirzīšanās no kursa un vadītājs tiek brīdināts ar skaņas signālu.

Nissan sola, ka jaunās drošības sistēmas opcijas veidā kļūs pieejamas jau dažos no 2012.gada modeļiem.




 

 

Komentāri:

Par šo rakstu vēl nav izteikts neviens komentārs
Lietotāja vārds:

Drošības kods: Captcha Image Verification

Autorizēšanās


Meklēšana

 

Auto servisu meklēšana

Iznācis novembris/decembris AutoInfo!

AutoInfo

Degvielas cenas

DUSE95E98DDGāze
XXX0.0000.0000.000-
YYY0.0000.0000.000-
ZZZ0.0000.0000.000-